Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BioMasters verbindt biologische telers en markt

Aansluiting elf leden in hardfruit en zachtfruit voor BioMasters

Sinds BioMasters volledig onder de vlag van FruitMasters opereert, heeft het de wind in de zeilen. Er is veel interesse uit de markt. Het biologische perspectief, in combinatie met het professionele netwerk van FruitMasters, zorgen voor een aanzuigende werking van telers en klanten, stelt de afzetorganisatie. Inmiddels zijn er 11 leden binnen zowel de productgroepen hardfruit als zachtfruit aangesloten.

In de afgelopen weken hebben BioMasters-collega's Peter van der Schoot en Yvonne Witpaard, intensief contact gehad met telers en klanten tijdens verschillende bezoeken en beurzen. Yvonne Witpaard: "Tijdens deze ontmoetingen hebben we onze missie gedeeld en een sterke verbinding gelegd met de markt. Het werd duidelijk dat samenwerking binnen de keten cruciaal is voor onderzoek, ontwikkeling van nieuwe rassen, marketing en een beter rendement in de keten voor biologische producten."


Peter van der Schoot op de Fruit Logistica beurs in Berlijn

Groei in aangesloten leden
De start van BioMasters heeft al geleid tot de aansluiting van elf telers, waaronder enthousiaste pioniers zoals hardfruitteler Tim Moerman uit het Zeeuwse Oost-Kapelle. Moerman benadrukt: "Professionalisering is essentieel voor de biologische teelt, en dat is precies wat BioMasters mogelijk maakt. Door samen te werken, creëren we een toegankelijkere markt met meer perspectief voor biologische producten. Samen met BioMasters kijk ik uit naar de verdere ontwikkeling van deze sector."

Ook nieuw BioMasters-lid en zachtfruitteler Harald Oltheten uit Oud-Sabbinge is positief gestemd: "BioMasters biedt telers professioneel perspectief in de biologische teelt. In onze sector is het belangrijk om collega telers op te zoeken en zo krachten te bundelen. Samen zorgen we ervoor dat biologische producten toegankelijker worden op de markt."

Samenwerking en perspectief
Peter van der Schoot benadrukt het belang van samenwerking: "Telers die zich aansluiten zijn blij dat er een professionele partij is opgestaan om biologisch volume te bundelen richting klantzijde. Door bundeling van volumes kunnen we niet alleen programma's voor het komende jaar optimaliseren, maar ook perspectief bieden voor verdere groei van het areaal van biologische producten. Dit stimuleert niet alleen de huidige biologische telers, maar moedigt ook telers aan om over te schakelen naar biologische teelt. We zien bovendien dat de transparantie in onze keten en inzicht in de afzet iets is dat telers als positief ervaren. Het is van cruciaal belang dat er innovatie plaatsvindt en nieuwe clubrassen worden geïntroduceerd, zoals biologisch geteelde Bloss® en Greenstar®. Deze rassen staan momenteel bij enkele van onze aangesloten telers, waardoor we de ontwikkeling nauwlettend kunnen volgen."


Yvonne Witpaard

Categoriegroei
De positieve toenemende vraag vanuit de klantzijde onderstreept de behoefte aan een geïntegreerde aanpak. Klanten waarderen de mogelijkheid om biologisch fruit rechtstreeks van de bron te kopen, ondersteund door een professionele en efficiënte logistieke keten. Peter van der Schoot bevestigt: "De mogelijkheid om deze fruitcategorie te ontwikkelen is er, zeker omdat we bijna jaarrond Nederlands product beschikbaar hebben. BioMasters biedt daarbij een nauwkeurige ketenaanpak, essentieel voor het succes van de biologische sector."

Voor meer informatie:
BioMasters
Peter van der Schoot
06 – 518 058 73
p.vanderschoot@bio-masters.nl
Yvonne Witpaard
Mob: 06 – 826 769 33
yvonne.witpaard@bio-masters.nl
www.bio-masters.nl

Publicatiedatum: