Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Patrick Langeslag, Inkoop.AGF:

"Ik verwacht dat onze aardbeienverkoop deze zomer gaat exploderen"

Tholen - Vijftien maanden geleden maakte Patrick Langeslag zijn comeback in de AGF-handel met het bedrijf Inkoop.AGF. Hij startte als commissionair op de Belgische veilingen voor verschillende klanten en groothandels, maar vanaf april 2023 is hij ook de supermarkten zelf gaan beleveren. Dat mag gerust een succes genoemd worden. Patrick heeft inmiddels vijf mensen in vaste dienst en ook de vierde bus is besteld. "Als je me dit bij de start had gezegd, had ik je voor gek verklaard!"

Afkomstig uit de regio Rotterdam, kwamen zijn eerste klanten voornamelijk uit de Randstad. Zo worden onder meer het politiebureau en ziekenhuis in Gouda door Inkoop.AGF van vers werkfruit voorzien. Sinds zijn verhuizing naar Zeeland mag hij ook de nodige Zeeuwse klanten tot zijn klantenkring rekenen. "Vanaf donderdag start het campingseizoen weer op en krijg ik tien campingwinkels erbij om dagelijks te beleveren. Ook is de grootste SPAR-winkel van Nederland, in Cadzand, onlangs klant geworden."

Horizon verbreden
"Vorig jaar had ik al best een goed jaar, maar vanaf januari is de omzet echt verdrievoudigd. Het is mooi om te zien wat mond-tot-mondreclame doet. Ik ben niet meer actief op zoek naar nieuwe klanten, maar wordt wekelijks een paar keer gebeld door supermarkten of ik aan hen de AGF kan leveren. We zijn inmiddels HACCP-gecertificeerd en hebben een eigen KCB-nummer, zodat we mogen verpakken voor de supermarkten. De afgelopen weken hebben we enorm veel snoeptomaten en snijbonen verpakt. Zo zijn we onze horizon wat aan het verbreden. Ook appelsap en slamixen behoren inmiddels tot het vaste assortiment."

Aardbeien vormen, zeker in de zomer, het hoofdproduct. "Hollandse aardbeien voer ik al vanaf januari. Toen waren ze best goedkoop voor de tijd van het jaar en heb ik al leuke aantallen kunnen verkopen. Inmiddels is de prijs flink omhoog gegaan. Maandag waren ze in Belgiƫ zo duur, dat ik naar Zaltbommel ben uitgeweken", aldus Patrick. "Vorige week waren de Spaanse aardbeien bij de PLUS in de actie. Als ik daar net onder ga zitten, kiezen ze allemaal voor onze aardbeien."

"Ik word momenteel veel benaderd door telers die zien hoeveel aardbeien ik in het voorseizoen heb verkocht of ze ook mogen leveren. Ik verwacht dan ook dat de aardbeienverkoop dit seizoen zal gaan exploderen. Ik denk zomaar dat we 3.000 tot 4.000 rekken per week gaan verkopen." Met asperges is Patrick inmiddels een week of drie aan de gang. "Die verkoop is nu nog met name gericht op de marktkooplui, maar volgende week verwacht ik dat de supermarkten in aanloop naar Pasen ook in zullen stappen en dan schieten de volumes wel omhoog."

Met verschillende leveranciers heeft Patrick contracten afgesloten. "Zo heb ik met een komkommerteler een vaste prijs afgesproken van vorige week tot en met week 44. Voor onze klanten is dit ideaal. Zo weten de supermarkten en campingwinkels van begin tot eind waar ze aan toe zijn." Ook voor perssinaasappelen had Patrick dit jaar een contract afgesloten. "Door de blokkade in de Rode Zee werd de markt echter overspoeld met perssinaasappelen. Toch heeft er geen enkele supermarktklant geklaagd, dat moet ik ze nageven. Dat is ook hoe ik zelf werk, afspraak is afspraak."

En de grootste uitdaging? Dat is volgens de inkoper ondanks de groei dezelfde kwaliteit en service te leveren als bij de start van het bedrijf. "Voorheen bemoeide mijn vrouw zich amper met het bedrijf, nu is ze elke morgen in de loods om de kwaliteit en bestellingen te controleren. We proberen met zo min mogelijk voorraad de klanten te voorzien. Hierdoor zijn we best lang bezig om overal de producten op te halen, maar zo kunnen we de handel zo vers mogelijk houden. Ik wil volledig achter de kwaliteit van de geleverde producten kunnen staan."

Voor meer informatie:
Patrick Langeslag
Inkoop.AGF
Mob: +31 (0)6 10920961
inkoop@inkoopagf.nl
www.inkoopagf.nl