Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoog tijd voor versnelling nuttig gebruik CO2

Carbon capture, utilisation en storage (CCU) is volgens het Internationaal Energieagentschap (IEA) een belangrijke technische optie op weg naar 0-emissie. Het IEA heeft een route uitgestippeld om de eisen in het klimaatakkoord van Parijs te halen. Hiervoor moet tegen 2030 1 miljard ton CO2 afgevangen en opslagen worden. Het IEA ziet positieve ontwikkelingen, maar benadrukt wel dat er veel minder tijd over daadwerkelijke realisatie van de plannen moet gaan.

Nieuwe bedrijfsmodellen gericht op het creƫren van CCU-knooppunten zouden kunnen helpen en recente beleidsontwikkelingen hebben de belangstelling voor CCU in het algemeen nieuw leven ingeblazen. Maar is dit genoeg om aangekondigde projecten op weg te helpen naar volledige en tijdige oplevering? In een blogbijdrage geven energie-analisten Mathilde Fajardy en Carl Greenfield antwoord.

Publicatiedatum: