Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Leidt Ramadan tot minder productiviteit in Marokkaanse pakstations?

De heilige maand Ramadan bepaalt het ritme van het leven in Marokko, net als in andere islamitische landen, inclusief veranderende werkschema's.

Werkdagen worden over het algemeen korter gedurende de maand en zijn georganiseerd om rekening te houden met het tijdstip van het verbreken van het vasten. De Marokkaanse regering verandert de officiële tijdzone van GMT+1 naar GMT, om tegemoet te komen aan de behoefte van mensen aan vrije tijd voor zonsondergang.

Hoe beïnvloedt Ramadan het werk in pakstations? Is het waar dat de productiviteit daalt? Asmaa Baibane, exportmanager van BL Agri, een pakstation gevestigd in Agadir, beantwoordt deze vraag, die vaak gesteld wordt door internationale klanten.

"Het is waar dat de maand Ramadan onze productiviteit beïnvloedt," zegt Baibane."We passen schema's aan en optimaliseren taken om efficiëntie te behouden terwijl we ervoor zorgen dat aan de behoeften van onze medewerkers wordt voldaan."

"Aanpassen aan Ramadan vereist veel planning vooraf om te voorkomen dat de verwerkingstijden tijdens deze maand aanzienlijk langer worden. Dienovereenkomstig passen we onze operaties en toeleveringsketen aan de nieuwe schema's en kortere werkdagen aan, tonen flexibiliteit om onze medewerkers te ondersteunen, bijvoorbeeld door gebeds- en vastenbreektijden te respecteren, terwijl we de continuïteit van het werk en het respecteren van deadlines en verplichtingen aan onze klanten waarborgen."

"De werkdag tijdens de Ramadan wordt voornamelijk gekenmerkt door een sterke motivatie, een unieke en feestelijke sfeer, en een verhoogde solidariteit," concludeert de exporteur.

Voor meer informatie:
Asmaa Baibane
BL Agri
Tel. : +212 661-060466
sales@bl-agri.com
www.bl-agri.com

Publicatiedatum: