"De voornaamste reden waarom biologische groenten in plactic worden verpakt, is om een duidelijk onderscheid te kunnen maken. Wanneer supermarkten groenten binnenkrijgen, zijn er bakken met pakweg bio-aubergines en bakken met gewone aubergines. Wanneer ze die in de rekken leggen, moet de consument duidelijk kunnen zien welke aubergines het biolabel dragen en welke niet", vertelt Sophie Weyn van BioForum Vlaanderen tegen Het Laatste Nieuws. Maar hoe biologisch is dat dan nog? Lees hier meer.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Herbruikbare kratten in nieuwe distributiecentrum
-
Kenia past verpakkingen aan voor lucht- en zeevracht sierteelt en AGF
-
Krachtenbundeling voor AGF-verpakkingen in de Benelux
-
DS Smith overweegt sluiting van vijf Duitse vestigingen
-
Nieuw testcentrum voor voedselverpakkingen
-
Nieuw kenniscentrum over verpakkingen
-
Uitbreiding verpakkingscentrum paprikatelers in volle gang
-
Uitgebreid aanbod gelijmde trays van golf- en massiefkarton
-
Eetbare coating moet plastic komkommerfolie vervangen
-
“VDH Packaging is meer dan een verpakking, het is een belofte voor de toekomst”