Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Webinar 'input publieke consultatie voor ontwikkeling pefcr'

GroentenFruit Huis werkt binnen een Europees consortium aan een standaard voor het berekenen van de milieu-impact van groenten en fruit met de ontwikkeling van de FreshProduce PEFCR. Deze standaard legt de basis voor harmonisatie van milieu-impact metingen en zorgt voor standaardisatie op dit vlak, zo melden ze.

In 2017 is GroentenFruit Huis samen met verschillende partners dit proces gestart van ontwikkeling van de de HortiFootprint Category Rules. Te komen tot een Europese standaard is een belangrijke volgende stap om binnen Europa tot één methode te komen.

Belanghebbenden en geïnteresseerden kunnen input geven op de ontwikkeling van de FreshProduce PEFCR via de publieke consultatie. Deze zal openen vanaf 2 april. Leer meer over deze publieke consultatie en hoe je daaraan deel kan nemen tijdens het webinar dat GroentenFruit Huis organiseert in samenwerking met onder andere Freshfel Europe op 26 maart van 15.30 - 16.30 uur.

Aanmelden voor het webinar kan via deze link. Na aanmelding ontvangt men een link voor de ZOOM meeting.

Lees hier de notitie 'Have your say in the development of the Product Environmental Footprint Category Rules voor meer informatie.

Bron: GroentenFruit Huis

Publicatiedatum: