Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste demo's van start in Nederlands-Marokkaanse kas

In Agadir is een Nederland-Marokkaanse demokas gebouwd. Sinds eind vorig jaar loopt er ook een hoofdteler rond, waardoor nu ook echt de eerste demonstratieproeven gestart kunnen worden.

Het doel van het project is om de duurzaamheid en productiviteit van de kasteelt in de regio te verbeteren, waarbij Complexe Horticole d'Agadir (CHA) als belangrijke partner fungeert. De Nederlandse betrokkenheid omvatte financiering voor een kas onderzoeksfaciliteit en wetenschappelijke samenwerking met Wageningen University & Research (WUR).

Vertragingen als gevolg van COVID hebben het projectschema verstoord, maar er is vooruitgang geboekt in onderzoeks-, onderwijs- en outreach-activiteiten. Ondanks vertragingen in de bouw van de kas, is er een basis gelegd voor toekomstige betrokkenheid.

Hoewel operationele uitdagingen aanhouden, wordt het project als succesvol beschouwd in het bevorderen van samenwerking en het verbeteren van de vooruitzichten voor de tuinbouwsector in Marokko en de Nederlandse toeleveringsindustrieën, schrijven de WUR-onderzoekers in een rapport.


De kas

Lees hier het hele rapport van de WUR.

Publicatiedatum: