Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"betere verspreiding en dekking van de spuitoplossing"

Bestrijd spint effectief met Naturalis-L en Heliosol

Met het voorjaar in aantocht en de stijgende temperaturen en de toenemende hoeveelheid zonneschijn, neemt de kans op een snelle ontwikkeling van spintmijten, zoals Tetranychus urticae, aanzienlijk toe. In de tuinbouw kan dit leiden tot een disbalans waarbij nuttige insecten, zoals roofmijten en roofwantsen, de groei van deze plagen niet bij kunnen houden. In zo'n scenario is een selectieve oplossing vereist die spint bestrijdt zonder de nuttige insecten te schaden.

Voorheen waren producten zoals Floramite 240 SC (bifenazaat/ UPL Holdings Coöperative U.A.) en Oberon (spiromesifen/ Bayer CropScience S.A.-N.V.), populaire keuzes, maar met het wegvallen en beperken van deze chemische acariciden, is de noodzaak voor veilige en effectieve alternatieven groter dan ooit, ziet men bij HortiPro dat met Naturalis®-L, in combinatie met de natuurlijke uitvloeier Heliosol®, een oplossing heeft.

Spintmijt bestrijden met Naturalis-L
Naturalis-L, een selectief bio-insecticide/-acaricide op basis van de Beauveria bassiana-schimmel, toont uitstekende resultaten tegen diverse soorten spint- en galmijten, zonder negatieve impact op nuttige soorten, deelt Jürgen Brokelman van HortiPro. "Het middel werkt op contactbasis, waardoor nauwkeurige toepassing essentieel is. De unieke oliedispersieformulering verbreekt het spinsel van mijten, waardoor de schimmel direct contact kan maken en de uitvloeiing van de spuitoplossing verbetert."

Naast zijn brede werkingsspectrum is Naturalis-L compatibel met geïntegreerde plaagbeheersystemen en geschikt voor gebruik in zowel bedekte teelten van sierteeltgewassen en vruchtgroenten en de bedekte en onbedekte teelt van klein fruit. Het product is vrij van MRL's, laat geen residu achter en is goedgekeurd voor gebruik in biologische landbouw, zoals gecertificeerd door SKAL. "Kortom, een perfect middel voor de biologische bestrijding van spintmijt", concludeert Jürgen.


Spintbestrijding in beeld 1/2. Spint geparasiteerd door Naturalis L-schimmel

Optimale bescherming tegen spint- en galmijten met Heliosol
Heliosol is een natuurlijke uitvloeier gemaakt van terpenen uit dennenhars. Het product versterkt de combinatie, door betere verspreiding en dekking van de spuitoplossing, vooral op moeilijk bereikbare plaatsen waar spint- en galmijten zich vaak verbergen.

Voor optimale resultaten adviseert men bij HortiPro een dosering van 150 ml van zowel Naturalis-L als Heliosol per 100 liter water. "De beste bestrijding wordt bereikt door de vroege ochtend of late namiddag/avond te kiezen voor de toepassing en een reeks van drie behandelingen uit te voeren, met een interval van 5-7 dagen tussen elke bespuiting. Naturalis-L mag maar liefst 15 keer per 12 maanden ingezet worden tot een maximum van 1,5 liter per ha per toepassing. Er kunnen dus gedurende het jaar meermaals verschillende blokbespuitingen uitgevoerd worden."


Spintbestrijding in beeld 2/2. Spint geparasiteerd door Naturalis L-schimmel, een week na toepassing.

Voor meer informatie:
HortiPro
info@hortipro.com
www.hortipro.com

Publicatiedatum: