Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AI gecombineerd met geautomatiseerde teeltsystemen na overname

AgEye neemt het HYVE-merk van Dascom Americas over. Het bedrijf neemt in de toekomst de leiding over de verkoop, installatie en ondersteuning van HYVE. Deze stap is een uitbreiding van de bestaande samenwerking die in 2022 begon. Binnen de samenwerking wordt AI-technologie van AgEye gecombineerd met de geautomatiseerde systemen voor verticale tuinbouw van HYVE.

Nick Genty, CEO van AgEye: "Vertical farms worstelen vaak met het samenstellen van oplossingen van verschillende aanbieders. Dat leidt tot slechte resultaten. Sommigen van deze vertical farms hebben geprobeerd hun eigen technologieƫn te ontwikkelen. Vaak lukt dat niet en vallen de kosten hoger uit dan verwacht. We bieden een nieuwe alternatief aan."

In dit nieuwe alternatief wordt de gehele levenscyclus van zaaien tot oogsten geautomatiseerd. Praktische robottechnologie vermindert menselijke fouten, verbetert de gezondheid van de planten en verlaagt de arbeidskosten. Dit alternatief is volgens het bedrijf niet zo duur als andere complexe technieken. Deze automatisering maakt beslissingen op het gebied van irrigatie, voeding, verlichting, klimaatbeheersing en het oogstproces.

De automatisering is ontworpen om uitdagingen waarmee vertical farms worden geconfronteerd op te lossen. De operationele kosten worden erdoor verlaagd en de automatisering zorgt ervoor dat er concurrerende gewassen kunnen worden ontwikkeld. "Met de overname van het HYVE-merk en de dagelijkse leiding willen we de indoorteelt vooruithelpen", vertelt Bashir Jabbour, Senior Director of Product bij AgEye. "Met deze samenwerking kunnen telers concurrerend zijn. Daardoor kunnen telers zich blijven concentreren op hun primaire vaardigheid: het telen."

Ron Acorn, President van Dascom Americas: "AgEye en HYVE hebben de afgelopen jaren samengewerkt. Nick is een leider gefocust om met het team HYVE naar een hoger niveau te tillen. Deze deal komt op een geschikt moment voor beide bedrijven. AgEye wil de capaciteiten en vaardigheden van beide bedrijven maximaliseren."

AgEye wil de meerlagenteelt vooruithelpen door het een betrouwbare en financiƫle vorm van tuinbouw te maken. Het doel is om geavanceerde gewasintelligentie en automatiseringstechnologie beschikbaar te maken voor lokale telers.

Voor meer informatie:
AgEye Tech
https://ageyetech.com

HYVE Indoor Farming Systems
growhyveinfo@dascom.com
https://growhyve.com

Publicatiedatum: