Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mabre apparatuur die kas opwarmt:

"Biomassaverwarming die geen CO2-uitstoot"

Mabre levert al 50 jaar verwarmings- en ventilatieapparatuur aan de tuinbouwsector en is sinds die tijd continu in ontwikkeling. Het bedrijf wil duurzamer zijn en heeft daarvoor Biomassa apparatuur ontwikkeld die geen CO₂-uitstoot.

De biomassaproducten van Mabre zijn al in 1990 geïntroduceerd maken nu 60% van de omzet van het bedrijf uit. Het bedrijf verkoopt in Canada, de VS, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Oostenrijk en Oost-Europa.

Een voorbeeld van een bedrijf dat tevreden is met de luchtverwarmers van Mabre is Suedkultur. Dat bedrijf is eigendom van Manfred Geier en C. en is gevestigd in Bolzano, Italië. Deze kweker produceert verschillende mediterrane potplanten in ha. kassen. Het bedrijf was op zoek naar een manier om de verwarmingskosten te verlagen. Hiervoor koos het bedrijf voor de GDS350 luchtverwarmer die op biomassa werkt. Deze luchtverwarmers werken op geplette olijfpitten die volop verkrijgbaar zijn in de regio Puglia omdat daar veel olijfplantages zien.

"Deze optie is economisch voordelig en milieuvriendelijk. De biomassa-verwarming heeft nul CO2-uitstoot. De CO₂ die tijdens de verbranding wordt uitgestoten, is eerder door de plant opgeslagen tijdens de groei van de vruchten. Over het algemeen zijn we meer dan tevreden met de resultaten," zo laat Manfred optekenen.

"De luchtverwarmers van Mabre zijn efficiënt en duurzaam. Het apparaat zorgt voor indirecte verbranding en 100% warme lucht zonder verbrandingsrook dankzij de verbrandingskamer en de roestvrijstalen buizenwisselaar," vertelt William Maestroni, manager bij Mabre.

Het assortiment Biomassa-verwarmers bestaat uit de geautomatiseerde luchtverwarmers GDS en GDP en de handmatige GDM. Ook de automatische waterkokers DS-K en DS zijn onderdeel van het assortiment.

"We blijven producten ontwikkelen die onze klanten helpen de verwarmingskosten te verminderen. In de toekomst willen we meer producten aan het Biomassa-assortiment toevoegen. We verbeteren bestaande producten op basis van nieuwe marktbehoeften," vertelt William.

Voor meer informatie:
Mabre S.r.l.
Via Pontina, 04019
Terracina LT, Italië
Tel.: +39 0773 764480 / +39 0773 764642
[email protected]
www.mabre.it/en/

Publicatiedatum: