Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
27 maart, Bleiswijk

LichtEvent 2024 in teken van LED en dynamisch belichten

Welk spectrum is het beste voor mijn gewas? Waar moet ik technisch gezien op letten bij de aanschaf en installatie van LED-belichting? Hoe moet ik ermee telen? Wat verandert er in het klimaat bij full LED-belichting en hoe reageert een gewas daar qua verdamping op? Wat is dynamisch belichten, wat kan het opleveren en kan mijn gewas er wel tegen? Daarover gaat het LichtEvent 2024 georganiseerd in het kader van het programma Kas als Energiebron op 27 maart in Bleiswijk.

Tijdens het LichtEvent kan men kennis opdoen van de laatste ontwikkelingen, inzichten en onderzoeken rondom (LED-) belichting en licht en daarover discussiëren. Het evenement wordt georganiseerd door Glastuinbouw Nederland, Wageningen University & Research Business Unit Glastuinbouw & Bloembollen, Delphy Improvement Centre en Plant Lighting in het kader van het programma Kas als Energiebron.

Men kan deelnemen aan meerdere workshops over o.a. recent onderzoek rondom (LED-)belichting en kasproeven bezichtigen bij Delphy en/of WUR. Men kan de eigen voorkeuren opgeven voor de te volgen workshops en rondleidingen. Daarnaast kan men de informatiemarkt met onder andere diverse LED-leveranciers bezoeken.

Programma
12.30 uur: Ontvangst
13.00 uur:

  • Welkom en toelichting ontwikkelingen rondom energie in de glastuinbouw door Ruud Paauwe (Glastuinbouw Nederland)
  • Hoe kijken de retail sector en consument aan tegen belichting in de nabije toekomst met de huidige duurzaamheidsvraagstukken?

13.45 uur: Workshopronde 1
14.45 uur: Pauze en mogelijkheid bezoeken informatiemarkt
15.30 uur: Workshopronde 2
16.30 uur: Workshopronde 3
17.30 uur: Diner en mogelijkheid bezoeken informatiemarkt

Aanmelden
Deelname bedraagt € 30,00 excl. btw, bij directe betaling via iDEAL. Ontvangt men liever een factuur, dan zijn de kosten € 37,50 excl. btw (dit kan men u op het aanmeldformulier aangeven).

Aanmelden is verplicht en kan tot maandag 25 maart, 12.00 uur. Het LichtEvent is gericht op telers. De aanmelding van niet-telers is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien de aanmelding hierdoor geannuleerd moet worden, krijgt men uiterlijk maandag 25 maart bericht hierover.

Annuleren kan alleen schriftelijk via akerkhof@glastuinbouwnederland.nl. Bij annulering vóór 25 maart, 12.00 uur wordt uw inschrijfgeld, minus € 7,50 administratiekosten, terugbetaald.

Men kan zich hier online aanmelden.

Bron: Kas als Energiebron

Publicatiedatum: