Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Loongarantieregeling in faillissement Future Crops

Ook na verschijning van een nieuw faillissementsverslag in het faillissement van Future Crops blijft het gissen naar de officiƫle oorzaak. Vorig jaar januari ging de vertical farm in Poeldijk failliet. Daarna bleef het stil, ook na vragen. Ook in dit verslag geen woord over de oorzaak.

Wel wordt duidelijk dat er op 31 januari samen met het UWV een personeelsbijeenkomst en een collectieve intake voor de loongarantieregeling plaatsgevonden heeft. 21 personeelsleden kregen ten tijde van het faillissement ontslag.

Het boedelsaldo is gestegen tot ruim 975 duizend euro, blijkt ook uit het verslag. Een stijging van het saldo van ruim 675 duizend euro ten opzichte van het laatste verslag eind november vorig jaar. Het gaat om geld dat uit veiling van bedrijfsmiddelen voortkomt.

Oorzaak
In een bericht over de online veiling van bedrijfsmiddelen stonden wel enkele zinnen over de oorzaak van het faillissement. Gewezen wordt op dat 'de sterk gestegen energiekosten het voor vertical farms moeilijk maken om in de Europese Unie en de Verenigde Staten de concurrentie aan te gaan met reguliere teeltbedrijven.' In datzelfde bericht staat ook: 'Het is onbekend of de hoge energiekosten of de hoogte van de investering ten grondslag liggen aan het faillissement van Future Crops.' Dat is dus nog altijd zo.