Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Vervroegde groene paprikaoogst in Murcia door hoge vraag en prijzen"

De paprikaoogst in Murcia is ongeveer twee weken vroeger van start gegaan vanwege de hoge vraag en het huidige tekort in Almería, met name van groene paprika's. De prijzen zijn stevig op de veilingen.

"We zijn nu al twee weken vooral groene blokpaprika's aan het oogsten in Murcia", vertelt Ángel García Izquierdo, commercieel directeur van Soltir, een bedrijf met een van de grootste paprikaveilingen in Murcia. "Het begin van de oogst was gepland voor half maart, maar de paprika's begonnen vroeger te rijpen door het droge en warme weer. Het product is van zeer goede kwaliteit."

"De goede vraag naar groene paprika's en de hoge prijzen – tussen € 1,80 en € 2,00 op de veilingen in Murcia – heeft de telers aangemoedigd om de oogst te vervroegen. Almería heeft nog veel rode paprika's, maar een tekort aan groene paprika's, die nodig zijn voor de verpakkingen met drie kleuren", voegt hij toe.

Er wordt een grotere gemiddelde opbrengst per hectare verwacht in Murcia dit seizoen. Op dit moment worden ook al de eerste rode paprika's geoogst, zij het in zeer kleine hoeveelheden. "De telers richten zich op de groene paprika, waarvoor ze mooie prijzen verwachten gedurende de maand maart. Dit zal ook de oogst van rode paprika's in april reguleren en een overlap met het einde van Almería en het begin van Nederland voorkomen."

Het paprika-areaal in Murcia blijft redelijk stabiel rond de 1.500 hectare, waarvan 310 tot Soltir behoren. Het bedrijf verwacht ongeveer 22 mln kilo blokpaprika's en circa 18 mln kilo Lamuyo paprika's te oogsten. "We zijn enthousiast over de goede start van het paprikaseizoen gezien de complicaties met broccoli in januari en februari door de hoge concentratie van het aanbod", besluit de commercieel directeur van dit bedrijf.

Voor meer informatie:
Ángel García Izquierdo
Soltir
Tel: +34 968 334 800
Autovía San Javier-Murcia, km 22.
30592 San Cayetano (Murcia) – Spanje
angel@soltir.com
www.soltir.com

Publicatiedatum: