Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische export naar Duitsland: +25%

Egypte heeft in 2023 een recordexport van verse, diepgevroren en gedroogde groenten en fruit naar Duitsland gerealiseerd, volgens EastFruit. Duitse importeurs kochten meer dan 190 duizend ton Egyptische producten, wat een toename van 25% was ten opzichte van het voorgaande jaar. De Egyptische export naar de Duitse markt bestond voornamelijk uit vijf producten: aardappelen, diepgevroren aardbeien, druiven, uien en sinaasappels. Deze waren goed voor ongeveer 85% van het totale volume. Bovendien zag elk van deze producten een aanzienlijke groei in export vergeleken met het voorgaande jaar.

De export van aardappelen van Egypte naar Duitsland steeg met 17% naar 65.000 ton, de export van druiven nam met 50% toe naar 21.000 ton, en de export van uien en sinaasappels verdubbelde ruim naar respectievelijk 16.000 ton en 10.000 ton. Ondertussen bleef de export van diepgevroren aardbeien uit Egypte relatief stabiel rond de 50.000 ton.

Egypte was een van de belangrijkste leveranciers van groenten en fruit aan Duitsland, maar de rangorde varieerde per product. In het segment van diepgevroren aardbeien domineerde Egypte de Duitse markt met bijna twee derde van het marktaandeel. Voor aardappelen en uien was Egypte de toonaangevende niet-Europese leverancier, maar het bleef achter bij Nederland en Frankrijk voor aardappelen, en Nederland en Spanje voor uien. In de segmenten druiven en sinaasappels stond Egypte op de vijfde plaats, na Spanje, Zuid-Afrika en enkele andere landen.

Andere producten die Egypte naar Duitsland exporteerde omvatten zoete aardappelen, gedroogde uien, prei, diepgevroren groenten, verse aardbeien, mandarijnen, knoflook, mango, enz.

Voor meer informatie: east-fruit.com

Publicatiedatum: