Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijsperikelen supermarkten week 10

Komkommer weer voor minder dan 1 euro te krijgen

Tholen - Albert Heijn heeft in week 10 een aantal forse aanbiedingen, de meest opvallende is die van bloemkool die op 20 eurocent na halveert in prijs. Een opvallende trend is de stijgende avocadoprijs bij Dirk, terwijl die van PLUS is gedaald.
De prijsontwikkelingen van vijf AGF-producten bij online retailers blijven we wekelijks volgen. Hieronder de laatste prijsverschuivingen bij avocado, bloemkool, Galia meloen, handsinaasappelen en komkommers gezien door Supermarktscanner.nl.

Klik hier voor een vergroting

De prijs online voor een avocado bij Dirk is nog altijd de goedkoopste, maar stijgt in week 10 flink naar 1,19 per stuk. PLUS is met 1,25 euro per stuk ook flink goedkoper dan de anders supermarkten die de prijs per stuk tussen de 1,39 en 1,45 per stuk houden.

Klik hier voor een vergroting

In week 10 waren flinke prijsverschillen in bloemkool. Albert Heijn had een stuntaanbieding van 1,69 euro per stuk, die bij PLUS was minder spectaculair, daar betaalde de klant voor een bloemkool 2,39 euro. De meeste supermarkten hanteren nog een normale prijs van 2,99 euro per stuk, de vaste prijs bij Dirk ligt de laatste drie weken op 1,99 euro.

Klik hier voor een vergroting

Bij Albert Heijn konden klanten in week 10 een flink goedkopere Galia meloen kopen. Door een aanbieding kostte deze 2,19 euro in plaats van 2,75 per stuk. De andere supermarkten hadden geen aanbiedingen en de prijzen liggen tussen de 2,49 en 2,75 euro per stuk.

Klik hier voor een vergroting

Wederom bij Albert Heijn een flinke aanbieding, waarbij ze de prijs voor een netje van 2 kg handsinaasappelen verlagen van 3,29 euro naar 2,50 euro. Dekamarkt heeft een minder diepe aanbieding en verlaagde de prijs naar 2,99 in plaats van 3,29 euro. Bij alle andere supermarkten ligt de prijs tegen of rond 10-20 cent boven de 3 euro per netje.

Klik hier voor een vergroting

Dirk verlaagt de prijs van komkommer weer, de consument betaalt nu 0,79 cent per stuk. Hoogvliet verkoopt een komkommer deze week in de aanbieding voor dezelfde prijs. De prijs bij de meeste andere gemonitorde supermarkten ligt op 1,05 euro, bij Jumbo hanteren ze de aparte prijs van 1,02 euro per stuk.

Prijs en kwaliteit
Prijsdata zijn afkomstig van Supermarktscanner.nl en gebaseerd op de online prijzen in de webwinkels van Albert Heijn, Jumbo, Plus, Dekamarkt, Dirk en Hoogvliet. De prijs is een gemiddelde, inclusief de promoties. In deze prijsvergelijking zijn herkomst en kwaliteit niet meegenomen. De meeste supermarkten vermelden deze gegevens niet op hun website, Hoogvliet en Jumbo vermelden het land van herkomst. Mogelijk worden in de bovenstaande prijsvergelijking onrijpe avocado's met rijpe vergeleken en Spaanse komkommers met Hollandse.