Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw aardbeienteeltsysteem bewijst zich

Tholen - Het nieuwe teeltsysteem van Beekenkamp Verpakkingen heeft zich naast bij Kraege Beerenplanzen uit Duitsland ook bij Vinson uit Engeland bewezen. Het komt er kortweg op neer dat de tray van de bodem en op hoogte staat. De luchtcirculatie rondom de wortels zorgen voor een sterk gestel en vitalere plant. Sterker betekent dus ook veel minder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.


Nieuw teeltsysteem

Machine doet het werk
Belangrijk voordeel van dit systeem is dat de machine bovenlangs rijdt over de trays heen. De machine doet wat er moet gebeuren: snoeien, gewasbescherming en bemesten. De machine bespaart dus veel arbeid.

Er zijn geen looppaden meer nodig zijn om het personeel er door te laten, dus het aantal planten per ha kan serieus verhoogd worden. Bob Persoon, salesmanager bij Beekenkamp Verpakkingen: "Een win-winsituatie dus: minder gewasbescherming, meer planten per hectare en minder arbeid. Het wordt zo geautomatiseerd dat het een betere kwaliteit en uniformiteit planten oplevert."


Bob Persoon

De nieuwe teelttrays van Beekenkamp Verpakkingen zijn zo ontwikkeld dat het naadloos op het teeltsysteem van GeGe Machinebouw past. Bob: "We hebben dit met elkaar bedacht." Het zijn trays zonder poten en 12 gaats is de standaard voor junidragers. Ze zijn overigens ook verkrijgbaar in 24 of 66 gaats voor de kleinere plant types. Ze zijn gemaakt van gerecycled plastic, zijn langdurig herbruikbaar en onder voorwaarden geschikt om te stomen.

Voor meer informatie:
Beekenkamp Verpakkingen
Korte Kruisweg 157
2676 BS Maasdijk, The Netherlands
Tel: +31 174 526 100
bob.persoon@beekenkamp.nl
www.beekenkamp.nl/verpakkingen