Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Piek Marokkaanse paprikaoogst vroeger voorbij

"De oogst van paprika's in de regio Chtouka, nabij Agadir, is net over de piek heen", zegt Obeida Mansour, CEO van Universal Peppers. "Dat is een maand eerder dan gebruikelijk, vanwege de hogere temperaturen dit jaar. Klimaatverandering heeft een grote impact gehad op het seizoen, gezien de vroege oogstpiek ondanks een late start", zegt de teler.

"We hebben gezien dat de opbrengst tijdens de piek lager was dan vorig seizoen, wat ook toe te schrijven is aan het weer", vervolgt Obeida.

Het tomatenbronsvlekkenvirus (TSWV) en het paprikamozaïekvirus (PMMoV) blijven hun tol eisen van de paprikateelt in Marokko, stelt Obeida. "De schade varieert van teler tot teler. Bij Universal Peppers hebben we geluk dat slechts ongeveer 800 van de 22.000 planten per hectare zijn aangetast, en we halen ze eruit zodra ze worden gevonden."

De buitenlandse vraag naar Marokkaanse paprika's is ook ongewoon traag, zegt de teler. "Beperkingen op de import van Marokkaanse producten in West-Afrikaanse markten zijn zeker een factor. Ook is de Europese vraag afgenomen door het warmere weer in Europa."

Het seizoen van Marokkaanse paprika's zou door moeten gaan tot juni, als er geen onvoorziene ontwikkelingen plaatsvinden. Een tweede oogstpiek is nog mogelijk, zegt Obeida. "Als de temperaturen stabiel blijven tot het einde van het seizoen, schommelend tussen 25 en 32 graden overdag en tussen 15 en 20 's nachts, zal er zeker een tweede oogstpiek zijn."

Ondanks deze moeilijkheden zegt de teler dat hij van plan is om volgend seizoen hetzelfde areaal aan te houden. "De complicaties aan het begin van het seizoen hebben het verdere verloop beïnvloed, maar de schade is niet catastrofaal en we hopen op een vlotte start volgend seizoen", besluit hij.

Voor meer informatie:
Obeida Mansour
Universal Peppers
Tel: +212 663612461 (Marokko)
Obeida@universalpeppers.ma

Publicatiedatum: