Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HortiContact dag 2: "Tuinbouw en techniek zijn tof"

Dag 2 van HortiContact was zoals verwacht en gehoopt lekker druk. Volgens de beursorganisatie ook weer een stukje drukker dan vorig jaar op woensdag.

De traditionele tijden 13-21 uur en de voor een beursbezoekje beter geschikte woensdag trokken veel tuinders en tuinbouwgeïnteresseerden naar Evenementenhal Gorinchem. Ook viel de aanwezigheid van groepen studenten op. Zij lieten zich bij diverse stands bijpraten over de stand der techniek. Bovendien kon de student die ogen en oren open hield direct ook zien wie de in hun geïnteresseerde potentiële werkgevers zijn.


Rudy van den Berg van Artechno Growsystems spreekt een groep studenten van Inholland toe


Mario van den Bree van Fundamental Systems kon weer nieuwe opzienbarende proefresultaten overleggen in tulpen en tomaat. Ook in Phalaenopsis is men bezig. Afgelopen jaar liet het bedrijf voor het eerst echt van zich horen. Menigeen zal Mario op de beurs herkend hebben van die publicaties voor Glastuinbouw Waterproof, die ook op dit kanaal zijn gedeeld.


Wouter Wubben is monteur bij Horticoop Technical Services. Hij was woensdag op de beurs om jonge mensen warm te maken voor een baan in de tuinbouwtechniek. Afgelopen maand stond hij om die reden ook al op een banenmarkt in het World Horti Center.

De mannen van Globe Plant maakten lol in hun stand, al lijkt het zeker hier op de foto net of ze 'thuis' voor het dock op Voorne-Putten staan.