Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lee Jones van Chef's Garden:

"Algemeen gegeven in tuinbouw dat je het land beter achterlaat dan dat je het gevonden hebt"

Drie decennia geleden lag de kas van de familie Jones aan het Eriemeer in Ohio. Bob Jones Senior runde toentertijd het teeltbedrijf. Tegenwoordig staan de broers Lee en Bob Jr. aan het roer, maar veel van de teeltmethodes zijn hetzelfde gebleven.

In de jaren '80 sloeg het noodlot toe, toen een hevige hagelstorm hun levensonderhoud in gevaar bracht. De familie moest opnieuw beginnen op zes hectare en richtte zich voornamelijk op de verkoop. Toevallige kwam Lee Jones in contact met een chef-kok die een speciaal verzoek had.

"Destijds ging het op Amerikaanse markt voor groenten alleen om productie en niet om kwaliteit. Het doel was om zoveel mogelijk ton per hectare te verzamelen. Daardoor is het voedingsniveaus in groenten gedaald. Er is daarom een toename van ziekten, obesitas, diabetes en meer. De chef-kok vertelde ons dat chefs kwaliteitsproducten zoeken waarbij voor de teelt geen gewasbeschermingsmiddelen zijn gebruikt", vertelt Lee Jones.

Bodem
"Mijn vader zei altijd: We proberen even goed te zijn als telers honderd jaar geleden." Waarom zijn in 2024, met alle technologie die we tot onze beschikking hebben, onze voedingsniveaus 50 tot 80 procent lager dan 100 jaar geleden? De voedingsniveaus blijven zelfs dalen. 100 jaar geleden lag bij telers de nadruk om de bodem op natuurlijke wijze her op te bouwen in plaats van chemische middelen te gebruiken. Het is belangrijk om samen met de natuur te werken en die zijn werk laten doen, niet om deze te slim af te zijn. We willen weer terug naar die manier van telen."

In de loop der jaren lokte het teeltbedrijf chefs met een overvloed aan verschillende groenten en eetbare bloemen. Ze leverden aan chefs en maakten naam met hun teeltbedrijf. Tijdens de coronapandemie was er een stijging in de vraag naar gezonde groenten bij consumenten en daarom begonnen ze aan de markt in de Verenigde Staten te leveren.

Volgens Lee is het normaal dat teeltbedrijven overgenomen worden door kleinkinderen. Het is een algemeen gegeven in de tuinbouw dat het de bedoeling is dat je het land in betere staat achterlaat dan dat je het hebt gevonden. "We moeten kritisch op elkaar zijn, want door samenwerking kunnen tuinders blijven bestaan."

Voor meer informatie:
Lee Jones
The Chef's Garden
Tel.: +1 800 289 4644
[email protected]
https://www.chefs-garden.com/

Publicatiedatum: