Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geothermiesector is zich goed bewust van seismische risico's

Tijdens de informatiesessie seismiciteit "Geothermie Goed Geregeld" werd op 29 februari 2024 een infographic overhandigd aan Koenraad Elewaut van het ministerie van Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Bij alle activiteiten in de ondergrond is het belangrijk om zorgvuldig na te gaan welke risico's er zijn en hoe men daar mee om moet gaan. Voor geothermie is dit goed geregeld. Geothermie Nederland ontwikkelde deze infographic om inzichtelijk te maken wat er is geregeld voor seismische risico's. Onderaan dit bericht is de infographic te downloaden.

Rekentool
TNO-AGE en EBN hebben in opdracht van het ministerie van EZK een methodiek en rekentool ontwikkeld met de naam Seismische Dreiging en Risico Analyse (SDRA). Hiermee wordt bij het aanvragen van een startvergunning getoetst of een project voldoet aan de gestelde veiligheidsnorm.

Verder heeft Geothermie Nederland een monitoring en beheersysteem ontwikkeld voor alle geothermieprojecten. Dit systeem zorgt ervoor dat er bij waargenomen bevingen adequaat wordt gereageerd en de omgeving en instanties tijdig geïnformeerd worden. KNMI zorgt daarbij als onafhankelijke instantie voor het meten en publiceren van bevingen door het uitlezen van de geïnstalleerde meetstations die op het KNMI netwerk zijn aangesloten.

Op 29 februari vond de informatiesessie seismiciteit 'Geothermie Goed Geregeld' plaats. De sessie is opgenomen en vanaf 12 maart terug te kijken.

Hier is de infographic te downloaden.

Bron: Geothermie Nederland

Publicatiedatum: