Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Thanet Earth stapt in slateelt

Thanet Earth gaat zich richten op de teelt van slasoorten. Dat heeft Fresca Group Limited, een Britse AGF-groep, aangekondigd. Het nieuws volgt op een overname van Leythorne Nurseries, voorheen geëxploiteerd door slateler Madestein. De overname werd voor een niet nader genoemd bedrag in goede banen geleid door adviesbureau FRP.

De overgenomen site van ruim 3 hectare, gelegen ten zuiden van Chichester, omvat 27.000 m² aan kassen. Chichester staat bekend om zijn sterke lichtniveaus die door de jaren heen de basis hebben gevormd voor een aantal grote tuinbouwbedrijven in het VK.

Martyn Fletcher, CEO van Fresca en voorzitter van Thanet Growers: "Dit is een belangrijke stap voor Thanet Earth om de huidige catalogus aan te vullen, die momenteel bestaat uit tomatenspecialties, komkommers en paprika's. Dit nieuwe initiatief onder de naam Thanet Earth Lettuce is opgezet om het hele jaar door sla onder glas te telen met een teelt op water. Het vult de recente investering in onze Smart Farm bij DGM Growers aan, waar we bladgroenten telen in een verticaal systeem in een kas. Fresca focust op hoogtechnologische teeltsystemen die minder kapitaal- en energie-intensief zijn dan de huidige golf van volledig gesloten vertical farms. Deze uitbreiding van ons assortiment met slasoorten sluit naadloos aan bij onze visie om in te zetten op beschermde teelt en om producten van ongeëvenaarde waarde te leveren aan onze klanten."

"Het is van het grootste belang dat we onze eigen producten hier in het VK blijven telen. Het verliezen van een lokale teler zou kunnen betekenen dat we meer producten uit het buitenland moeten importeren, wat niet alleen slecht nieuws is voor het milieu, maar ook de eigen voedselzekerheid vermindert. Daarom zien we dit als een kans om ons voedsel lokaal te blijven produceren en ons land te voeden."

Thanet Earth Lettuce
De directeuren van Thanet Earth, Pleun van Malkenhorst en Arjan de Gier, ondersteunen het operationele team ter plaatse in Chichester bij het opzetten van het nieuwe bedrijf. "Ons nieuwe bedrijf, Thanet Earth Lettuce, is een strategische uitbreiding naar sla en een logische toevoeging aan ons huidige portfolio van duurzaam in het VK geteelde tomaten, paprika's en komkommers van premiumkwaliteit", stelt Van Malkenhorst. "Dit is een kans om onze positie als marktleider in de kasteelt in het VK verder te versterken."

Voor meer informatie:
Nikki Churchill
Fresca Group Limited
Nikki.Churchill@frescagroup.co.uk
www.frescagroup.co.uk

Thanet Earth
press@thanetearth.com
www.thanetearth.com

Publicatiedatum: