Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jaarverslag Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen 2023 online

Het jaarverslag van Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI) en Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) staat online met hierin een overzicht van alle activiteiten in 2023. Er zijn verschillende energiebijeenkomsten in 2023 georganiseerd. Ook waren er bijeenkomsten over de toekomstbestendigheid van bloembollenkweek en glastuinbouw. In 2023 was er opnieuw voldoende financiële ruimte om een oproep voor nieuwe projectvoorstellen te organiseren teneinde invulling te geven aan het laatste jaar van de Kennis & Innovatieagenda Landbouw, Water, Voedsel voor de jaren 2020 – 2023. Het fundament onder die agenda – en het bijbehorende innovatiecontract – wordt gevormd door een zestal missies en twee doorsnijdende sleuteltechnologieën die richting geven aan de onderzoeksprogrammering.

Dankzij de call konden weer tientallen nieuwe projectvoorstellen (met een gevraagd budget van € 59 miljoen) worden gehonoreerd en toegevoegd aan het onderzoeksportfolio. Daarnaast heeft de TKI TU in 2023 opnieuw aandacht besteed aan NWO programmering, samenwerking met andere TKI's en Greenports NL en valorisatie (IMPACT 2025 programma), en is verder werk gemaakt van het in kaart brengen van waterstof als alternatieve energiedrager voor de (glas)tuinbouwsector.

Bekijk het jaarverslag van TKI T&U hier.

Publicatiedatum: