Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bioteler wist met energiezuinigere teelten tij niet te keren

Eind januari is Bio-Kwekerij Goos failliet verklaard. Gestegen energiekosten en kosten voor uitzendkrachten in combinatie met tegenvallende oogsten bij de bioteler van vruchtgroenten zouden hebben geleid tot liquiditeitsproblemen, zo heeft de directie de curator laten weten.

De directie wijst voor de tegenvallende oogsten op het slechte weer in het voorjaar van 2023, zo blijkt uit een eerste faillissementsverslag. Geprobeerd is om met andere, energiezuinigere producten het tij te keren, maar dit is niet gelukt.

Van een doorstart in de kas in Velden is geen sprake. Voortzetting van het bedrijf tijdens het faillissement is niet mogelijk, schrijft de curator. Er waren geen extra mensen bij het bedrijf in dienst.

De curator doet, zoals te doen gebruikelijk bij faillissementen, nog nader onderzoek naar onder meer de oorzaken van het faillissement.