Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische paprika's groeien goed in kassen

In Egypte is er vaak sprake van hoge temperaturen en onvoorspelbare temperatuurschommelingen. "Door jaarrond te telen in een kas kunnen toch hoogwaardige groenten geleverd worden in Egypte", vertelt Reham Kamal, export- en marketingmanager bij Fresh Energy.

"Elk seizoen beïnvloeden temperatuurschommelingen open teelten. Zo ook dit seizoen. Toch is het gelukt om jaarrond groenten van een consistente kwaliteit te leveren. Dat komt door de geavanceerde kastechnologie die wij gebruiken. Daardoor kunnen we de Europese markt voorzien van paprika's, komkommers, tomaten en meer," vertelt de exporteur.

Het overgrote deel van de groenteelt in Egypte vindt plaats via open teelt. De kasteelt van Fresh Energy kan volgens Reham de felle concurrentie op de Europese markt het hoofd bieden.

"De paprikasector is weerbaar tegen veranderingen in klimaatomstandigheden die in Egypte en andere concurrerende landen vaak voorkomen. Met name dit seizoen komen deze veranderingen vaak voor. In onze kassen telen we de rassen Kapia, California, Palermo, Hongaarse witte-, en Hongaarse "hete" groene rassen."

"De kwaliteit van onze gewassen wordt beloond door een vraag die niet afneemt", voegt Reham toe. "Onze belangrijkste markten zijn Europa en Engeland, waar de vraag hoog is. Met ons belangrijkste Europese logistieke centrum in Hongarije versterken we onze aanwezigheid op de Europese markt. Daardoor kunnen we soepele en snelle leveringen garanderen via de haven van Koper. De doorlooptijd is drie tot vier dagen. In de toekomst willen we uitbreiden naar Rusland en Azië."

"Door te focussen op kwaliteit en klanttevredenheid is Fresh Energy een vertrouwde leverancier van paprika's geworden", concludeert Reham. "Hierdoor kunnen we klanten als ALDI, Penny, Carrefour, Tesco en LIDL bedienen."

Voor meer informatie
Reham Kamal
Fresh Energy
Tel: +20 112 78 18 786
reham.kamal@egyptfreshenergy.com
www.egyptfreshenergy.com

Publicatiedatum: