Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dag ingezet voor Make-A-Wish

Het Packhuys viert 10-jarig jubileum

Tholen - Een 10-jarig jubileum. Normaal gesproken altijd een reden voor een mooi feestje. Toch besloot Het Packhuys dat het, naast uiteraard een feestje, ook een moment van geven moest zijn. De machineleverancier bestaat vandaag precies 10 jaar en heeft hiervoor een bedrijfsuitje geregeld om iets te doen voor Make-A-Wish. "We kunnen bij Het Packhuys met zijn allen heel goed een drankje en een hapje doen. Dat doen we meerdere keren per jaar, maar nu leek het ons ook even het moment voor iets anders, waarbij het feestje niet enkel om ons draait", zo vertelt oprichter Pierre Hagenaars van Het Packhuys.

Gereedschapskist en een Peugeootje
Op de dag af 10 jaar geleden stapte Pierre zijn kantoortje van 2 bij 4 binnen, waardoor het bedrijf officieel haar deuren had geopend. "Ik had een kleine Peugeot en een gereedschapskist bij de Lidl gekocht en besloot dat ik voor mezelf wilde beginnen. En zo geschiedde, vanuit een klein kantoortje begon de reis. Dan begin je eigenlijk met niets, maar gaandeweg bouw je steeds meer klantenrelaties op. De eerste in Nederland was Harm Valckx van Berry Packing Services en in België mocht ik al snel langskomen bij Dirk Luyck van BelOrta. Die eerste klanten zijn wel heel belangrijk geweest voor de ontwikkeling in de jaren die erna volgden."

"Vanaf dat punt ging de tijd heel snel", lacht Pierre. "Je begint te groeien. Er komt een medewerker bij en nog een. Het bedrijf verhuist naar Tholen, omdat we uit ons jasje groeien. Vervolgens moet je het pand van de buren erbij nemen, omdat het weer te klein werd. Om ten slotte te besluiten dat we moeten gaan kijken naar nieuwbouw om een toekomstbestendige locatie te realiseren. Tot plotseling een pand in Halsteren te koop kwam te staan. Ideaal voor ons, waardoor we besloten het in 2020 te kopen en daar zitten we tot de dag van vandaag nog steeds. Uiteindelijk zit je nu met 23 man in de bus naar Amsterdam en dan is het gewoon heel mooi om te zien waar je nu staat. Bovendien is het Peugeootje er nog steeds. Die gaat nooit meer weg."

Eigen productie
Kijkend naar de toekomst heeft Pierre ook een duidelijk plan voor ogen. "De laatste tijd zijn we ons steeds meer gaan richten op de eigen productie van machines. En dan niet alleen machines als de Casepacker, maar ook hele verpakkingslijnen. We leveren inmiddels van A tot Z complete lijnen. Dat is een segment waar we ons in willen gaan uitbreiden en mee door willen gaan richting de komende jaren. Daar hebben we ook plannen voor. Zo is er in het pand geïnvesteerd om het te kunnen bewerkstelligen." De stap volgt vanuit een alsmaar groeiende vraag vanuit de markt. "Het wordt gewoon steeds lastiger om aan de juiste mensen te komen. Arbeidskrachten zijn niet meer vanzelfsprekend voorhanden. Dan wordt automatiseren belangrijker en wij verwachten door deze stap onze groei van de afgelopen 10 jaar door te kunnen zetten naar de volgende 10."

Doneren voor Make-A-Wish
Maar eerst vandaag, want het team reist af naar Amsterdam, wat de bestemming is van de jubileumdag. Niet enkel om het feest te vieren, maar ook om zich in te zetten voor een goed doel: Make-A-Wish. "We hebben een hele leuke club met mensen, waarmee we meer dan voldoende gezellige avonden hebben. Dan is het 10-jarig jubileum een mooi moment om toch even extra uit te pakken. Maar eigenlijk vooral te kijken om even iets anders te doen. Ik werd er dan ook op geattendeerd dat je voor een goed doel een soort bedrijfsuitje kan doen. Dit leek ons perfect: de middag in het teken van anderen zetten en de avond zelf genieten. Al snel kwamen we hierbij uit bij de business challenge van Make-A-Wish. Zieke kinderen gaat iedereen, denk ik, aan het hart en met een leuke, competitieve dag voor ons de kinderen een onvergetelijke dag bezorgen, is dan heel mooi."

Dit gaat Het Packhuys dan ook doen tegen 3 andere bedrijven. "In het House of Watt in Amsterdam komen nog 3 andere bedrijven. Daar krijgt elk afzonderlijk bedrijf een daadwerkelijke wens van een kind om in te kleden. Hierbij moet je kijken hoe je het aanpakt. Wat ga je doen? Vergeet de familie niet. Wat voor transport is er nodig? Moet je misschien bekende mensen regelen? Maar het allerbelangrijkste is toch wel geld. Want hoe wordt het betaald? Daarvoor hebben we om te helpen een actiepagina opgezet op de site van Make-A-Wish, waar iedereen geld kan storten voor goede doel in zijn algemeenheid. Want alle drie de wensen van de kinderen, maar ook die van zo veel anderen, zullen natuurlijk in vervulling gebracht moeten worden. Ons doel is €10.000 en ik hoop via deze weg eenieder op te roepen mee te helpen om dit te realiseren."

"Uiteindelijk zal het bedrijf dat het beste plan heeft uitgewerkt tot winnaar uitgeroepen worden. Van dat bedrijf mogen er 2 mensen mee om te zien hoe de wens van het zieke kind in vervulling wordt gebracht. Na de middag zullen wij naar een cafeetje in de buurt gaan voor een hapje en drankje. Al met al hoop ik dat we er een mooie dag van kunnen maken. Het zonnetje schijnt al, dus de start is hoopvol", besluit Pierre.

Ook meehelpen voor Make-A-Wish? Doneren kan via de actiepagina:
https://zakelijk.actiemakeawish.nl/teams/hetpackhuysvoormake-a-wish
(iDeal of Credit Card)

"Doe met ons mee en help ons om een glimlach te toveren op de gezichten van deze bijzondere kinderen."

Voor meer informatie:
Het Packhuys
Vang 19
4661 TX Halsteren
Tel: +31 (0)166 700215
info@het-packhuys.com
www.het-packhuys.com