Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Energie-update: "Daling gasprijs biedt industrie nog geen soelaas"

De turbulentie is uit de energiemarkt, zo weet het FD, maar dat is 'wellicht meer een symptoom van een zwakke vraag als gevolg van afnemende economische activiteit dan een stimulans voor fabrieken om harder te gaan draaien'.

Een rake observatie, want terwijl de gasprijs nu al weken op 'vooroorlogse' niveaus ligt, piept en kraakt die economie aan alle kanten. Die economie, zo weet Powerhouse in de prognose voor komende week, krimpt al maanden en zit hem vooral in de industrie, die hier niet van weet te profiteren.

Specifiek de gasprijs wordt gedrukt door een ruime aanvoer, terwijl de weersverwachtingen voor de komende tijd zacht zijn. Verder vooruitkijkend valt op dat Qatar plannen heeft zijn positie in LNG serieus uit te bouwen. "De uitbreidingsplannen behelzen nog net geen verdubbeling van de huidige capaciteit en behelzen ruim 180 miljard m3 gas."