Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sector pareert aanvallen Knot en Timmermans op Nationaal Horti Symposium

De recente uitspraken van mensen als Klaas Knot (president Nederlandse Bank) en Frans Timmermans (fractievoorzitter PvdA/GroenLinks) over de toekomst van de Nederlandse glastuinbouw hebben geleid tot de nodige commotie. Volgens Knot zou Nederland moeten stoppen met economische activiteiten waarvan de maatschappelijke baten niet opwegen tegen de kosten en noemde hij in dat verband o.a. de glastuinbouw. Volgens Timmermans is de "belasting" van de glastuinbouw te hoog en kan het geheel beter verplaatst worden naar een buitenland, alwaar die belasting dan minder zou zijn.

Voor wat betreft het economisch belang van de sector, de internationale statuur ervan en de technologische innovatie die ervan uitgaat, bestaat binnen de sector geen twijfel. Twijfel is er wel bij de motieven van voornoemde heren; hebben ze echt geen benul van wat er omgaat in de sector of is deze een sta in de weg op het pad naar het groene paradijs, waar ze zelf al dan niet in geloven? Discussies hieromtrent komen telkens weer los wanneer iemand uit eigen gelederen een poging doet e.e.a. te weerleggen - lees bijv. deze heldere uiteenzetting van Czander Dubbeld, commercieel directeur WPS, op Linkedin (en reacties eronder).

Nationaal Horti Symposium
Zoals ook daar ergens wordt opgemerkt moeten "we" het toch blijven proberen en hiertoe organiseert de HortiContact van volgende week op woensdag 6 maart het Nationaal Horti Symposium.Tijdens dit symposium in de Evenementenhal in Gorinchem gaan experts uit de sector met elkaar, en met de bezoeker (de Nederlandse teler en kweker) verder in gesprek over de uitdagingen in de sector.

Het Nationaal Horti Symposium staat juist in het teken van de toekomst van de Nederlandse glastuinbouwsector en gaat onder andere in op vragen rondom energie en arbeid. Dick Veerman, oprichter van Foodlog (een onafhankelijk nieuws- en discussieplatform) zal optreden als dagvoorzitter, gastsprekers zijn burgemeester Bouke Arends van gemeente Westland, CEO van World Horti Center Puck Van Holstein en onderzoeker Remco de Boer van Studio Energie.

Het Nationaal Horti Symposium vindt plaats op woensdag 6 maart van 10.30 tot 13.00 uur. Meer informatie over het programma en de beurs vindt u hier.