Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokko gaat in op Europese bezorgdheid over dumpen AGF

Als reactie op de protesten van Europese boeren tegen Marokkaanse land- en tuinbouwimporten, benadrukte de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita de wederzijdse voordelen onder de associatieovereenkomst met de Europese Unie, met de nadruk op een handelsoverschot van 10 miljard euro in het voordeel van de EU.

Tijdens een persconferentie in Rabat met de Franse Stéphane Séjourné, sprak Bourita zich uit over de recente aanvallen op vrachtwagens met Marokkaanse producten in sommige EU-landen, en bestempelde de concurrentiezorgen als ongegrond. Hij wees op een significant EU-overschot in de landbouwhandel alleen, waarbij Europa meer naar Marokko exporteert dan het importeert, met name in granen en andere producten.

Bourita bekritiseerde ook de bredere geopolitieke spanningen in het Middellandse Zeegebied en verbond de huidige problemen met landbouwproducten met bredere patronen van protectionisme die eerder werden gezien in debatten over migratie. Hij waarschuwde tegen het vereenvoudigen van complexe handelsrelaties en benadrukte de gedetailleerde onderhandelingen die hebben geleid tot de huidige overeenkomsten, inclusief quota en fytosanitaire normen. De opmerkingen van Bourita weerspiegelen zorgen over politieke percepties die de realiteit van handelsdynamieken tussen Marokko en de EU overschaduwen.

Bron: en.hespress.com

Publicatiedatum: