Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"wees voorzichtig met wijzen naar Fusarium oxysporum"

Gerichte aanpak voor gezonde paprikawortels

Syngenta Vegetable Seeds heeft een onderzoek opgezet om de wortelgezondheid van paprikaplanten te onderzoeken, met als doel de oorzaak van de wortelproblematiek te achterhalen. In samenwerking met telers uit elke belangrijke paprikaregio in Nederland – het Westland/Oostland, Noord-Holland en Oost-Brabant/Limburg – wordt er gewerkt aan een representatieve analyse van de problematiek. Deze telers variëren in bedrijfsgrootte en hebben in meer of mindere mate ervaring met de problemen uit voorgaande jaren.

Wateranalyse: Een regionaal overzicht
Door maandelijks watermonsters van zowel het mat- als uitgangswater te nemen bij deze diverse groep telers, streven we ernaar een gedetailleerd beeld te vormen van de waterkwaliteit en de diverse pathogenen die daarin aanwezig zijn. Deze gegevens zullen volgens het onderzoeksteam 'cruciaal zijn' om te begrijpen wat er gebeurt voordat planten aangetast worden, waardoor men in staat is om proactief te handelen.

Een complexe puzzel
Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het aanwijzen van Fusarium oxysporum als de primaire oorzaak van plantuitval, vindt men bij Syngenta. "Er zijn aanwijzingen dat andere pathogenen de plant mogelijk eerst verzwakken, waarna Fusarium oxysporum een kans krijgt om toe te slaan." Dit onderzoek richt zich daarom niet alleen op Fusarium, maar ook op de interactie met andere mogelijke ziekteverwekkers en teeltomstandigheden.

Syngenta op HortiContact
Geïnteresseerden die dit onderzoek en de voortgang wil volgen, kunnen naar HortiContact gaan die van 5 tot en met 7 maart 2024 georganiseerd wordt. Op stand A218 op het uitgangsmaterialenpaviljoen kan men zich aanmelden voor updates en deel uitmaken van een netwerk dat zich inzet voor een gezonde toekomst van de paprikateelt.

Hier kan men registeren.

Voor meer informatie:
Syngenta Seeds B.V.
Westeinde 62
1601 BK Enkhuizen
Tel +31 (0) 228 366411
info@syngentavegetable.com/nl
www.syngentavegetables.com/nl-nl

Publicatiedatum: