Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe toekomst voor Greenery-terrein Bleiswijk

Begin deze maand heeft de gemeenteraad van Lansingerland het Bestemmingsplan Urban Logistics Campus (ULC) A12 vastgesteld. Bleiswijk Development B.V. heeft in 2020 het voormalige Greenery-terrein op Klappolder in Bleiswijk gekocht. Sindsdien trekken Bleiswijk Development en gemeente samen op in de revitalisering van dit bedrijventerrein. Circa 40 hectare verouderd bedrijventerrein wordt getransformeerd naar een nieuw toekomstbestendig logistiek bedrijventerrein.

Onlangs is door Bleiswijk Development de eerste omgevingsvergunning ingediend die getoetst zal worden aan de ruimtelijke kaders van het nieuwe bestemmingsplan ULC A12. Toekomstig huurder Hello Fresh is van plan eind 2025 in het kopgebouw van ULC A12 (het eerste gebouw als u vanaf de N209 het bedrijventerrein Klappolder oprijdt) de productie van haar maaltijdboxen voor de Benelux onder te brengen.

Naast de realisatie van nieuwe logistieke gebouwen voorziet het bestemmingsplan ULC A12 in vergroening van het plangebied, een robuust watersysteem en worden de nieuwe daken ingezet voor zonne-energie.

Meer informatie is te vinden op de webpagina ULC A12.

Publicatiedatum: