Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Helma Verberkt, directeur Artemis:

"Wij zijn blij dat demissionair minister Adema zich blijft inzetten voor groene, laag risico middelen"

Onlangs heeft demissionair minister Adema, in een brief aan de Tweede Kamer, de gevolgen van het intrekken van het Commissievoorstel SUR aangegeven. Het kabinet is altijd voorstander geweest van het SUR-voorstel. Na anderhalf jaar onderhandelen in de Raad is het intrekken voor Nederland een teleurstellend resultaat, aldus Adema. Adema wil zich voor die transitie in Nederland blijven inzetten en zal dit doen op basis van de richtlijn "duurzaam gebruik van pesticiden" (SUD) en de ambities in het ingezette nationale gewasbeschermingsbeleid.

Helma Verberkt, directeur Artemis: "Wij zijn verheugd dat demissionair minister Adema zich blijft inzetten voor alternatieven zoals groene, laag risico middelen. Telers hebben immers alternatieven nodig om de transitie te kunnen realiseren. De uitfasering van chemische gewasbeschermingsmiddelen gaat volgens het huidige autonome EU-toelatingsbeleid (gewasbeschermingsverordening (EG) 1107/2009) door. Uit de impactanalyse van WUR blijkt dat door het huidige beleid ongeveer 25 tot 30% van de middelen in 2027 wegvallen in de glastuinbouw. Deze lijn kan doorgetrokken worden voor de open teelten. Alternatieven zijn dus hard nodig en als Artemis zullen wij ons hier blijvend voor inzetten".

Bron: Artemis Natuurlijk

Publicatiedatum: