Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijsperikelen supermarkten week 8

Twee retailers met komkommer goedkoper dan 1 euro

Tholen - De prijsontwikkelingen van vijf AGF-producten bij online retailers blijven we wekelijks volgen. Hieronder de laatste prijsverschuivingen bij avocado, bloemkool, Galia meloen, handsinaasappelen en komkommers gezien door Supermarktscanner.nl.

Klik hier voor een vergroting

Door aanbiedingen zijn er grote prijsverschillen in losse avocado's. Consumenten zijn bij Plus het goedkoopste uit met een aanbieding van 0,79 eurocent voor een eetrijpe avocado. Daarmee liggen ze onder de aanbieding van Dirk waar een losse avocado 0,89 eurocent kost, de eetrijpgarantie zit niet in die prijs inbegrepen. De andere supermarkten hanteren prijzen tussen de 1,35 en 1,39 eurocent.

Klik hier voor een vergroting

De bloemkoolprijs lijkt een daling in te zetten. Jumbo en Hoogvliet hebben bloemkool in de aanbieding voor 1,99 euro, maar Dirk lijkt de bloemkool voor 1,99 euro als vaste prijs te gaan verkopen. Dekamarkt zet de prijs van bloemkool op 2,49 en handhaaft daarmee de aanbiedingsprijs van vorige week. Vorig jaar rond deze tijd zette de gemiddelde bloemkoolprijs ook een daling in, zo is te zien op Supermarktscanner.

Klik hier voor een vergroting

Geen opvallende ontwikkelingen in de prijzen voor Galia Meloen. Na de forse aanbieding bij Albert Heijn vorige week is de prijs weer terug op het oude niveau van 2,75 euro.

Klik hier voor een vergroting

Deze week wordt er in de netjes handsinaasappelen van 2 kilogram geen prijsverschil gemaakt. Supermarkten hanteren de prijzen van tussen de 2,99 euro en 3,29 euro.

Klik hier voor een vergroting

Dirk handhaaft de prijs van komkommer op 95 eurocent, bij Dekamarkt is komkommer in de aanbieding en ligt de prijs op 99 eurocent. De andere supermarkten houden unaniem de online prijs op 1,05 euro per stuk.

Prijs en kwaliteit
Prijsdata zijn afkomstig van Supermarktscanner.nl en gebaseerd op de online prijzen in de webwinkels van Albert Heijn, Jumbo, Plus, Dekamarkt, Dirk en Hoogvliet. De prijs is een gemiddelde, inclusief de promoties. In deze prijsvergelijking zijn herkomst en kwaliteit niet meegenomen. De meeste supermarkten vermelden deze gegevens niet op hun website, Hoogvliet en Jumbo vermelden het land van herkomst. Mogelijk worden in de bovenstaande prijsvergelijking onrijpe avocado's met rijpe vergeleken en Spaanse komkommers met Hollandse.