Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Silvio Erkens (VVD) bezoekt aardwarmteproject Maasdijk

Tweede Kamerlid Silvio Erkens van de VVD bezocht samen met zijn staf op 19 februari jl. het aardwarmteproject Maasdijk. Silvio Erkens was aanwezig op uitnodiging van Geothermie Nederland, NVDE en HVC.

Er werd gesproken over de gevolgen van lange doorlooptijden bij de uitvoering van aardwarmteprojecten en wat er nodig is om de opschaling van geothermie te versnellen. Door een rondleiding op een aardwarmtelocatie krijgen beleidsmakers meer inzicht in de ontwikkelingen en mogelijkheden van aardwarmte. Soms heeft zo'n bezoek direct impact, bijvoorbeeld in de vorm van vragen aan de Tweede Kamer.

Silvio Erkens (VVD): "Wat ik zo mooi vind hier op dit werkbezoek is dat geothermie niet iets is van de tekentafel, maar je ziet gewoon in de praktijk dat dit soort grote projecten al gerealiseerd worden. Dat is iets om trots op te zijn. En wat ik in de Tweede Kamer zou willen regelen is dat we gaan zorgen dat we nog veel meer van dit soort projecten voor elkaar krijgen."

Bron: Geothermie Nederland

Publicatiedatum: