Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coop verschuift import naar Albanië vanwege droogte in Spanje

Als reactie op het niet-duurzame watergebruik in Spanje, diversifieert Coop zijn import van groenten en fruit door banden aan te gaan met Albanese producenten. De hoofd van de Zwitserse retailer, Philipp Wyss, onthulde plannen om in het voorjaar contracten met Albanië af te ronden, met als doel zijn assortiment te verrijken met Albanese tomaten, komkommers, courgettes, aardbeien en mandarijnen. Deze zet komt nadat Coop al paprika's en watermeloenen uit Albanië betrekt, wat wijst op een verschuiving naar de tuinbouwproducten van de Mediterrane natie.

Het klimaat van Albanië, vergelijkbaar met dat van Spanje, ondersteunt de teelt van soortgelijke producten, ondanks zijn kleinere landoppervlakte en productiecapaciteit. Het land staat echter voor eigen uitdagingen, waaronder inefficiënte land- en tuinbouwpraktijken en distributieproblemen, zoals benadrukt in een rapport van de Wereldbank. Toch, met meer dan een derde van zijn bevolking werkzaam in de land- en tuinbouw, die bijna 20% van het BBP uitmaakt, bezit de sector van Albanië onaangeboord potentieel voor groei.

Bron: albaniandailynews.com
Foto: Dreamstime

Publicatiedatum: