Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duitse groothandelsmarkten week 7

Hogere aanvoer komkommer uit Benelux resulteert in lage prijzen

Spaanse komkommers vormden de basis van het assortiment. Er was ook Nederlandse aanvoer beschikbaar. Belgische aanvoer was er niet overal, Griekse komkommers waren alleen in Berlijn beschikbaar. De markt kwam nogal traag op gang en de vraag nam pas toe vanaf woensdag na carnaval en ten laatste op donderdag. De prijzen volgden een vergelijkbare trend, met over het algemeen een lichte daling aan het begin van de week voordat ze weer stegen. Over het geheel genomen hielden vraag en aanbod elkaar echter in evenwicht, zodat er altijd aan de vraag kon worden voldaan, aldus de BLE.

Vergeleken met vorig jaar is de aanvoer uit met name de Benelux hoog en zijn de prijzen in het hele segment weer dienovereenkomstig laag. Minikomkommers kwamen voornamelijk uit Spanje. Turkse, Nederlandse en Egyptische aanvoer speelde slechts een ondergeschikte rol. Duits product verscheen ook in München, met prijzen die licht stegen dankzij een overtuigende kwaliteit. Over het algemeen was de handel vrij rustig, zodat eerdere noteringen niet veel veranderden, afgezien van de gebruikelijke schommelingen.

Klik hier voor het volledige markt- en prijsrapport.

Sla
IJsbergsla kwam uitsluitend uit Spanje. Een wisselende kwaliteit leidde tot grote prijsverschillen in Berlijn. In Frankfurt stegen de prijzen naarmate de kwaliteit verbeterde. De afzet van gekleurde sla uit Frankrijk en Italië was relatief rustig.

Tomaten
In het segment cherrytomaten stond Italiaanse aanvoer aan de leiding, met Spaans en Nederlands aanbod op de tweede plaats. In het trostomatensegment waren grote volumes Spaanse, Turkse, Belgische en Nederlandse producten beschikbaar.

Groene paprika's
Spaanse partijen domineerden het toneel en hadden een monopolie in Keulen. Turkse partijen waren ook beschikbaar op de andere markten. In Frankfurt waren er zelfs gele paprika uit Turkije, die meestal slechts sporadisch en gedurende korte tijd beschikbaar zijn.

Bron: BLE

Publicatiedatum: