Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VB gaat kasverwarming uitbreiding Looye Kwekers realiseren

"Niet alleen toonbeeld van technologische vooruitgang, maar ook van duurzame samenwerking"

Wie over snelweg A4 rijdt, ziet dagelijks de vorderingen bij de uitbreiding van Looye Kwekers in Burgerveen. Ook bij VB gaan ze het ritje naar Burgerveen de komende tijd vaak maken. Het bedrijf is door de tomatentelers uitgekozen om de kasverwarming voor de uitbreiding te realiseren.

De nieuwe Looye kas, met als werktitel Burgerveen 3, betekent een mijlpaal in de samenwerking, waarbij VB voor de derde keer de verantwoordelijkheid draagt voor de verwarming van Looye's tomatenkassen.

Kas 1 en 2 van Looye in Burgerveen zijn ook voorzien van een hightech verwarmingssysteem van VB. Opnieuw gaat Looye werken met een semi-gesloten kas. Dat heeft, zo benadrukken ze ook bij VB, bewezen successen opgeleverd in termen van effici├źntie en productkwaliteit. "Looye's Burgerveen 3 kas wordt niet alleen een toonbeeld van technologische vooruitgang, maar ook van de duurzame samenwerking."

Met een oppervlakte van 8,2 hectare zal Looye Burgerveen 3 de traditie voortzetten door gebruik te maken van de geavanceerde verwarmingstechnologie├źn van VB.

Slurven onder de teeltgoten
De nieuwe kas zal niet alleen profiteren van verwarmingstechnologie van VB, maar ook van andere geavanceerde kenmerken, zoals een innovatief klimaatsysteem met ventilatie via slurven. Deze technologische voorzieningen dragen bij aan een optimale groeiomgeving en productkwaliteit.

"Er komen grote slurven met ventilatoren onder de teeltgoten. Daarmee kunnen we verse buitenlucht actief de kas inbrengen. Hiermee krijgen wij de mogelijkheid om in de winter te kunnen ontvochtigen en in het voorjaar en in de zomer te kunnen koelen voor een optimaal kasklimaat. Ook kan de lucht gerecirculeerd worden waardoor wij bijvoorbeeld tijdens het belichtingsseizoen de warmte afkomstig van de lampen kunnen hergebruiken", legde Annelies Looije onlangs nog uit.

Looye Kwekers heeft focus op duurzaamheid en positioneert Looye Burgerveen 3 als een vooruitstrevend project dat niet alleen aan de huidige behoeften voldoet, maar ook voorbereid is op een duurzame toekomst.

Voor meer informatie:
VB Climate
Galgeweg 55
2671 MT Naaldwijk
Tel: +31 174 522222
info@vb.nl
www.vb.nl

Publicatiedatum: