Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse tuinders voeren actie tegen EU-handelspraktijken

In Murcia in Spanje zijn de demonstraties van tuinders tegen het volgens hun oneerlijke EU-handels- en tuinbouwbeleid toegenomen. Met tractoren op de snelweg veroorzaakten ze vertragingen op de snelwegen in de regio. Dat zorgde voor verkeersopstoppingen rond de hoofdstad Murcia.

De politie adviseerde om vanwege de vele wegafsluitingen te voet door de stad te gaan. Er waren meer dan 300 landbouwvoertuigen in Lorca en naar schatting meer dan 2.000 voertuigen in heel Murcia. Het middelpunt van de demonstraties was het gebouw van de regering in de stad Murcia. Demonstranten probeerden in gesprek te gaan met hoge regeringsfunctionarissen. Ook gooiden demonstranten dozen met citroenen en tomaten naar het gebouw. Anderen deelden ongeveer 25.000 kilo aan producten gratis uit aan het publiek op Plaza de la Cruz Roj.

Tuinders willen aandacht vragen voor het verschil in prijzen die zij ontvangen en de prijzen in de supermarkten. De tuinders hebben verschillende keren hun eisen daarover bekend gemaakt.

Bron: murciatoday.com

Publicatiedatum: