Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook koopbereidheid minder negatief

Consumentenvertrouwen gestegen in februari

De stemming onder consumenten verbeterde ook in februari weer iets, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen steeg van -28 in januari naar -27 in februari. De koopbereidheid verbeterde, terwijl het oordeel over het economische klimaat wat verslechterde.

Consumenten waren in februari iets pessimistischer over de economie dan in januari. De deelindicator economisch klimaat kwam uit op -41, tegen -39 in januari. Het oordeel van consumenten over de economische situatie in de afgelopen twaalf maanden was minder negatief, terwijl het oordeel over de economische situatie in de komende twaalf maanden negatiever was.

Koopbereidheid minder negatief
De koopbereidheid kwam in februari uit op -17, tegen -20 in januari. Het oordeel over de financiƫle situatie in de afgelopen twaalf maanden verbeterde, het oordeel over de financiƫle situatie in de komende twaalf maanden bleef hetzelfde. Verder vonden consumenten de tijd voor het doen van grote aankopen wat minder ongunstig dan in januari.

Bron: CBS

Publicatiedatum: