Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse telers protesteren tegen Marokkaanse importen in Algeciras

Op 20 februari vond er in Algeciras, Cádiz, een belangrijke bijeenkomst plaats van Spaanse boeren die hun nood en verzet tegen de instroom van Marokkaanse producten, die niet voldoen aan de EU-gezondheidsnormen, uitten. Ongeveer 70 vrachtwagens uit Jaén en Sevilla, beladen met boeren, bereikten de La Menasha zone, als reactie op de oproep van het 6F landbouwplatform. Hun plan om door te gaan naar de haven van Algeciras werd echter geblokkeerd door de Nationale Politie.

Het sentiment onder de demonstranten is er een van toenemende bezorgdheid, met een woordvoerder die opmerkt: "Elke dag wordt de situatie erger. Nu zegt de regeringsleider dat Marokko een vrije markt heeft. Maar hoeveel kost dit de boeren, veehouders en vissers?"

De kern van het protest ligt in de import van Marokkaanse producten die de EU-fytosanitaire normen omzeilen, wat een aanzienlijk risico vormt voor de Spaanse tuinbouwsector. De boodschap van de boeren is duidelijk: "We willen niet dat ze, zelfs met dezelfde fytosanitaire maatregelen, binnenkomen, omdat zij [Marokko] geen deel uitmaken van de Europese Unie." Dit protest onderstreept de spanning tussen Spaanse telers en de Marokkaanse tuinbouwsector over eerlijke handelspraktijken en naleving van EU-regelgeving.

Bron: en.yabiladi.com

Publicatiedatum: