Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Glastuinbouw Nederland presenteert jaarplan 2024

Glastuinbouw Nederland heeft de ambitie om het grootste onafhankelijke gewasnetwerk te zijn voor ondernemers en stakeholders in de glastuinbouw. Daarin koersen ondernemers en organisatie samen op een toekomstgerichte verantwoorde glastuinbouw.

De netwerkcoördinatoren van Glastuinbouw Nederland realiseren deze ambitie door beleid en praktijk samen te brengen. In 2024 hebben zij onder andere het doel om door middel van samenwerking en begeleiding aan 100% groen geteelde groenten en sierteeltproducten te werken.

Verantwoorde Glastuinbouw
Het programma Verantwoorde Glastuinbouw geeft de toekomstrichting van de Nederlandse glastuinbouw weer vanuit de thema's Arbeid, Energie, Plantgezondheid en Water & Omgeving. De leden hebben deze koers in 2017 met elkaar vastgesteld. In 2022 vond een actualisering plaats.

Circulaire Kas
De circulaire kas is het concept van het programma Verantwoorde Glastuinbouw: een duurzaam productie-ecosysteem waar groenten, fruit, bloemen en planten worden geteeld met aandacht voor mens, milieu en omgeving. Met de circulaire kas wil de sector de betekenis van de glastuinbouw voor de samenleving zien laten zien. De sector draagt bij aan het oplossen van grote, maatschappelijke uitdagingen.

Bekijk in het jaarplan alle concrete doelen en speerpunten op het gebied van netwerk. Lees ook het volledige jaarplan 2024 van Glastuinbouw Nederland.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: