Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deense karren en rolcontainers zorgen mogelijk voor rugpijn bij chauffeurs

De glastuinbouw staat aan het begin van de tuinbouwketen. De ketenpartner vanuit het beroepsgoederenvervoer kampt met fysieke belasting van chauffeurs. Volgens Glastuinbouw Nederland wil men de fysieke belasting in de keten /sector onderzoeken met als doel: het bepalen van de omvang en effecten van deze fysieke belasting. Het onderzoek moet zorgen voor concrete en werkbare oplossingen in de keten. Duidelijk is dat de Deense karren en rolcontainers een belangrijke rol spelen bij dit vraagstuk.

Rondetafelsessies
Met zoveel mogelijk betrokken partners in de keten worden rondetafelsessies georganiseerd om in de keten tot afspraken te komen om de chauffeurs te beschermen. Mogelijk kunnen kaders en richtlijnen worden vastgelegd in de Arbocatalogi die een belangrijke rol spelen. Belangrijk is dat de afspraken simpel en praktisch werkbaar zijn.

Stigas, Glastuinbouw Nederland, LTO Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen en FNV en CNV nemen deel aan de rondetafelsessies.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: