Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Centraal-Aziatische werknemers trekken voor werk naar kassen in Engeland

Een kwart van de migranten in 2023 in Engeland bestond uit burgers uit Centraal-Azië. Deskundigen zien een toename in deze trend wat veroorzaakt wordt door de aanscherping van regels in Rusland voor migranten na de invasie in Oekraïne. Werknemers uit Kirgizië merken op dat de werkweek in Groot-Brittannië korter is en dat hun werk meer gewaardeerd wordt.

De meerderheid van de werknemers uit Kirgizië werkt in kassen, waar ze aardbeien en fruit plukken. Hun taken bestaan uit het snoeien, schoonmaken, afdekken van planten en het oogsten van gewassen. Ze worden betaald per product wat de efficiëntie stimuleert. Het seizoenswerk in kassen vereist fysiek uithoudingsvermogen en ijver. Britse bedrijven werven actief Kirgizische werknemers voor het werk in kassen.

De versoepeling van Covid-regelgeving en geopolitieke gebeurtenissen zorgen ervoor dat er meer mensen bereid zijn vanuit Centraal-Azië om in het buitenland te werken. Ook zorgt het voor een toename van het aantal bedrijven die arbeid aanbieden.

Bron: rus.azattyk.org

Publicatiedatum: