Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Elad Levi, Gakon Netafim:

"We zijn aan het opschalen in de internationale tuinbouw"

Gakon Netafim breidt zijn wereldwijde aanwezigheid uit. "We zijn actief aan het opschalen met wereldwijd meerdere projecten. Daaronder vallen glastuinbouwprojecten in China en meer dan 100 hectare aan nieuwe kassen in de Golfregio", vertelt Elad Levi, Semi Vice President van de APAC & Kasafdeling. Om die groei te realiseren, wil Gakon Netafim zijn marktpositie in Europa, VS, China, Centraal- en Zuidoost-Azië, Australië en de Golfregio versterken.

"Orbia Precision Agriculture (Netafim) gebruikt kassen om te groeien. De rol van Gakon Netafim gaat verder dan het bieden van technische oplossingen. Wij zijn adviseurs, medewerkers en partners in de breedste zin van het woord. We willen onze kennis en expertise delen om de best mogelijke resultaten voor onze klanten te bereiken", vervolgt Elad.

Eén van de projecten is in Vietnam waar het bedrijf actief is.

Momenteel wordt een polykas van 44 hectare in de Verenigde Arabische Emiraten gebouwd. "We zien de potentie van dit project om de tuinbouw te verbeteren en het project kan een voorbeeld zijn voor soortgelijke initiatieven in vergelijkbare klimaten."

Volgens Elad wil het team van Gakon Netafim en Netafim, onderdeel van Orbia's Precision Agriculture, kassen verbeteren en de uitdagingen in de tuinbouw aanpakken. "Voorbeelden daarvan zijn het tekort aan water en vruchtbare grond, de beperkte beschikbaarheid van personeel en de onvoorspelbare gevolgen van klimaatverandering. Door het verbeteren van kassen wil Orbia deze uitdagingen aanpakken."

Kassen webinar
Het team organiseert op 5 maart een webinar over kassen. "Het stimuleren van lokale teelt is belangrijk voor het waarborgen van onze voedselzekerheid. In kassen kunnen acht tot tien keer meer lokale gewassen geteeld worden in vergelijking met open teelt. Ook is er 90% minder water en meststoffen nodig," vertelt Elad. "We willen telers deze kans aanbieden en daarmee helpen de wereldwijde voedselzekerheid te verbeteren."

Wie niet kan deelnemen, kan online meer informatie vinden of contact opnemen met de lokale vertegenwoordiger.

Hier is het mogelijk om in te schrijven voor het webinar.

Voor meer informatie:
Olaf Mos
Tel: +31 174 225 700
Mob: +31 6 52 518 834
Olaf.Mos@netafim.orbia.com
www.netafim.com/en/greenhouse/

Publicatiedatum: