Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We willen de groenteteelt naar een hoger niveau tillen"

Het team van Dutch Greenery organiseert in hun demonstratiekas in Pak Chong in Thailand weer hun jaarlijkse Velddagen. Er worden over deze hele week meer dan 700 bezoekers verwacht. Volgens Wim Damsteegt zien de planten er goed uit ondanks het warme warm. "Dat is te danken aan de technieken die we toepassen en dat willen we laten zien tijdens de Velddagen", zegt hij voorafgaand aan de week.


De gewassen zijn klaar voor de demodagen. De vrouw van Wim, met wie hij het bedrijf al vele jaren runt, is er ook klaar voor.

Teeltadvies, rassen en technieken
"We presenteren veel nieuwe en bestaande rassen, maar we richten ons voornamelijk op teeltadvies," vertelt Wim. Hij verhuisde bijna 30 jaar geleden naar Thailand. Sindsdien is hij actief in kassen, de verkoop van technische materialen voor kassen en de distributie van zaden en substraten. Dutch Greenery is een distributeur van BVB Substraten en Rijk Zwaan en een dealer van Greenspan kassen. "We willen de groenteteelt naar een hoger niveau tillen. Telen in de tropen brengt verschillende uitdagingen met zich mee, en door de jaren heen hebben we ons gericht op het helpen van telers om deze aan te pakken."

Als voorbeeld legt hij uit hoe gewasbescherming kan verschillen bij hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid. "We voorzien telers van kennis over plaagbestrijdingen en laten onze automatisering- en spuitoplossingen zien."

De faciliteit van Dutch Greenery bestaat uit verschillende soorten (net)kassen. Er is een compleet overzicht van mogelijkheden van wat bereikt kan worden met verschillende technieken en rassen. "We willen telers vanaf het begin van het seizoen of zelfs daarvoor ondersteunen. Dat doen we met demo's, het selecteren van de juiste rassen, verschillende teeltmedia, en door demonstraties van juiste zaaimethoden."

Automatisering
Wim ziet de tuinbouwsector geleidelijk aan uitbreiden. Dutch Greenery, samen met partners, deelt informatie over verschillende soorten kassen en irrigatiesystemen. Er komen nieuwe producten naarmate de sector zich ontwikkelt. "Automatisering, gekoppeld aan kasklimaatbeheersing, is ook van belang."

Een voorbeeld hiervan is de presentatie van Priva, waarin hun Priva Compass wordt getoond. "Een opvallende trend doet zich voor in Zuidoost-Azië. Nieuwe toetreders kiezen voor eenvoudigere oplossingen die zijn aangepast aan de tropische omstandigheden van de regio," legt Manuel Madani van Priva Zuidoost-Azië uit. Hij ziet dat de Priva Compass een waardevol hulpmiddel biedt in deze regio's.

"De Zuidoost-Azië Compas biedt ondersteuning voor het beheren van irrigatie en het regelen van klimaatcondities. Dat is bedoeld voor kleine kassen en voor een cluster van 20 hectare kassen. Het is een toegankelijke, economische en praktische oplossing voor kasactiviteiten. Dit systeem kan voldoen aan de behoeften van kleinschalige kassen en tunnels. Ook kan dit systeem voor succes bij telers zorgen zonder overweldigende complexiteit."

Ook zijn er lokaal ontwikkelde oplossingen voor de Thaise markt aanwezig. Eén daarvan is het lokale Thaise bedrijf E-Power Service. Het bedrijf ontwikkelt hardware en software, inclusief sensoren en klimaatbeheersingstools. Onlangs lanceerden zij hun Automatische Bemestingsmachine en hun Automatische Doseermachine.

De Dutch Greenery Veldagen 2024 is begonnen en duurt tot vrijdag 23 februari.

Voor meer informatie:
Wim Damsteegt
Dutch Greenery
dutchgreenery@gmail.com

Publicatiedatum: