Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Investering in producent microalgen

ROM Utrecht Region investeert samen met een particuliere investeerder €1,75 miljoen in microalgen producent Phycom. Dit volgt op de recente Series A-investering, waardoor de totale opgehaalde financiering in zes maanden op meer dan € 10,5 miljoen komt.

Phycom heeft een economisch haalbare en schaalbare productiemethode voor hoogwaardige microalgen ontwikkeld.

Juri van Dolderen, ROM Utrecht Region: “ROM Utrecht Region investeert in bedrijven die de wereld van morgen een betere plek maken. Phycom en zijn microalgen passen perfect bij elkaar, omdat microalgen een cruciaal element zijn in de eiwittransitie. Phycom kan een game-changer zijn voor de sector en de enorme voetafdruk van de voedingsindustrie aanzienlijk verkleinen. De ROM is trots op een bijdrage te mogen leveren aan deze belangrijke ontwikkeling.”

Marco Verloop, wethouder gemeente Veenendaal, met de portefeuille financiën, economie en duurzaamheid, vult aan: “In de omgevingsvisie van Veenendaal streven we een gezond, duurzaam en veilig Veenendaal na. Ook werken we voortdurend aan het verbeteren van ons vestigingsbeleid, ondernemersklimaat en werkgeversdienstverlening. De investering van de ROM aan Phycom past binnen deze ambities en juichen we van harte toe.”


Marco Verloop, wethouder gemeente Veenendaal, rijkt de tombstone uit aan Phycom.

The algae creators
Sinds de start in 2008 is het de missie van Phycom om de beschikbaarheid en kwaliteit van voedsel voor mens en dier te verbeteren en te versterken. Voer microalgen in als belangrijke voedselbron. Het Phycom-team heeft de afgelopen vier jaar twee productiefaciliteiten gebouwd in Veenendaal. Daarmee wordt de technologie en schaalbaarheid van de productie van microalgen bewezen. De producten worden daar nu al mee op de markt gebracht. Deze extra kapitaalinjectie zal de technologie optimaliseren en de productie en verkoop van microalgen opschalen.

Phycom’s CFO Willem Kuijsten: “Deze extra financiering van ROM Utrecht Region versterkt ons vertrouwen nog meer in de potentie van ons bedrijf en onze algenproducten. Het maakt de weg vrij voor het versterken van onze propositie, groei van de organisatie en go-to-market-strategie nog verder.”

Bron: ROM

Publicatiedatum: