Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vertical farm gaat plantaardige burger leveren

Een fabrikant van plantaardige voedingsmiddelen gaat plantaardige burgers leveren na een investering van €1,75 miljoen. Hooba, het plantaardige eiwit van MYCO, wordt geproduceerd uit verticaal gekweekte oesterzwammen die groeien op de productielocatie van het bedrijf in North Yorkshire.


Eén van de burgers van MYCO

Het complex van 6096 vierkante meter is één van de weinige in Groot-Brittannië waar het eiwit zowel wordt geteeld als geproduceerd onder één dak. Volgens MYCO zorgt dit ervoor dat hun vleesvrije producten weinig voedselkilometers maken.

"De investering is een gamechanger omdat het ons vooruitgang in ons assortiment biedt," zegt MYCO-voorzitter John Shepherd. Het assortiment is naar verwachting eind maart 2024 beschikbaar voor de handel. Hij vertelt: "Het doel is dat de handel in maart van start gaat, waarna een landelijke uitrol in supermarkten in Engeland in de rest van het jaar plaatsvindt.


MYCO-medeoprichter John Shepherd buiten het hoofdkantoor van de firma in Leeming Bar.

MYCO CEO David Wood vertelt dat ze feedback ontvingen op de Hooba-burger tijdens een drukbezocht branche-evenement op de productielocatie in Leeming Bar in januari. "We hebben als doel gehad om dezelfde smaak als vlees te creëren. We waren blij dat de jury dat ook vond."


John Shepherd in gesprek met gasten tijdens het recente branche-evenement voor de lancering van het nieuwe assortiment van MYCO.

"We willen iedereen bedanken die het evenement heeft bijgewoond en voor de feedback die ons verder helpt in onze missie."

MYCO verhuisde na de lancering in Darlington per november naar de nieuwe eenheid. Daarna wordt het bedrijf verder opgeschaald.

Voor meer informatie:
MYCO Holdings
2 Union Square, Central Park
Darlington DL1 1GL, Engeland
Tel.: +44 (0) 1325625 250
hi@myco.holdings
www.myco.holdings

Publicatiedatum: