Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe miljoenen voor robotkas

De Amerikaanse kas-startup Hippo Harvest heeft een Series B-financieringsronde van omgerekend €20 miljoen afgesloten onder leiding van Standard Investments. Deze financiële injectie wordt gebruikt om de teelt in kassen uit te breiden en nieuwe soorten bladgroenten aan te kunnen bieden. Congruent Ventures, Climate Pledge Fund van Amazon, Hawthorne Food Ventures en Energy Impact Partners namen ook deel aan de ronde.

Hippo Harvest, opgericht in 2019, runt een kas in Pescadero in Californië. Die kas is volgens de bedenkers beter schaalbaar dan traditionele kassen en de prijzen van de groenten zijn hetzelfde als in de vollegrond geteelde producten.

Het bedrijf maakt gebruik van een gesloten, niet-recirculerend, direct-naar-de-wortel bemestingssysteem. Ook is er machine learning en autonome mobiele robots om water, meststoffen, licht en verwarming op een microklimaatbasis efficiënt door de kassen te verdelen aanwezig. "Daardoor kan er aanzienlijk goedkopere productie van verse producten gerealiseerd worden. Consumenten en retailers kunnen genieten van de kwaliteit, consistentie en voedselveiligheid van groenten van Hippo tegen concurrerende prijzen."

"We zijn ambitieus om deze productie uit te breiden en meer consumenten te bereiken met producten van goede kwaliteit," vertelt Hippo Harvest CEO Eitan Marder-Eppstein. "De afgelopen twaalf maanden hebben we laten zien dat we kosteneffectieve teeltsystemen kunnen ontwikkelen die in het hele land kunnen worden ingezet. Samen met onze investeerders willen we dit in de praktijk brengen."

"Sinds hun oprichting heeft Hippo goede producten geleverd terwijl de kosten in evenwicht bleven. Standard investeert in bedrijven die traditionele sectoren veranderen. We zijn blij om samen met Hippo onze teelt uit te breiden," vertelt Logan Ashcraft. Hij is Principal bij Standard Investments en treedt toe tot het bestuur van Hippo.

"Onze tuinbouwmethoden verhogen de voedselveiligheid en verlengen de houdbaarheid met 30% in vergelijking met in de buitenlucht geteelde producten. Dat komt omdat planten worden geïrrigeerd met gezuiverd water en een uniek aangepaste voedingsstoffenmix van onderaf in plaats van bovenaf. Daardoor wordt het risico op pathogeen- en schimmelvorming veroorzaakt door water en voedingsstoffen die de bladeren raken, verminderd," legt hij uit.

Er worden robots met aangepaste hulpstukken gebruikt om voor de planten te zorgen en ze te oogsten. Zodoende kan de precieze hoeveelheid water en voeding worden geleverd voor gezondere planten. "Alle teelt vindt plaats in een schone kas. Daardoor wordt schade en verschil in kwaliteit voorkomen zoals bij traditionele open teelt het geval is. Groenten worden direct na de oogst ter plaatse verpakt. Daarbij wordt gebruikgemaakt van 100% gerecycled plastic. In plaats van traditionele chemische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt het bedrijf nuttige insecten, natuurlijke oliën en andere methoden waarbij geen gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt."

De teeltmethode die Hippo Harvest gebruikt speelt in op de klimaatverandering. Er hoeft minder water en minder meststoffen gebruikt te worden. Ook de hoeveelheid methaanproducerend tuinbouwafval wordt erdoor verminderd. Hierdoor kan grootschalige teelt ook succesvol zijn.

Het bedrijf ondertekende The Climate Pledge. Dat is een overeenkomst die opgericht is door Amazon en Global Optimism. Door deze overeenkomst te onderteken laten bedrijven weten dat ze streven om netto nul koolstof uit te stoten tegen 2040. Inwoners van San Francisco kunnen de producten van Hippo Harvest vinden in de schappen van hun lokale Gus's Community Markets of online bij Amazon Fresh. De producten worden verspreid naar meerdere locaties in Noord-Californië.

Voor meer informatie:
Hippo Harvest
www.hippoharvest.com

Publicatiedatum: