Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste kasasperges geveild bij ZON

Het eerste kistje kasasperges van het nieuwe seizoen werd op 15 februari gekocht door Lei Mattheijssen. De opbrengst van 500 euro wordt door ZON beschikbaar gesteld aan KidzBase. Deze stichting brengt kleur in het leven van kinderen die door een verstoorde thuissituatie niet meer kunnen opgroeien in hun eigen gezin.


Links koper Lei Mattheijssen en rechts Product Manager ZON Marcel Goumans

Met de verkoop van het eerste kistje asperges heeft ZON het seizoen 2024 afgetrapt. Ook neemt ZON deel in het generieke samenwerkingsverband van Stichting Nederlands Asperge Centrum. Er staat dit jaar wederom een mooie campagne op de planning, die de consument inspiratie biedt om aan de slag te gaan met asperges.

Verwachtingen start seizoen
De verwachting is dat de asperges nu mondjesmaat binnen zullen komen. Een aantal telers heeft hun velden verwarmd door warme slangen te plaatsen onder de aspergebedden, waardoor de eerste asperges eerder op de markt zijn (al dan niet met tunnels). Ook zijn er telers die asperges telen in kassen. De grote bulk van de aspergeproductie komt nog steeds uit de vollegrond en daarvoor is het nog tot april wachten. Voor Pasen is de verwachting dat er alleen verwarmde asperges beschikbaar zal zijn en hierdoor de prijs stevig zal aantrekken.

Voor de algemene aspergeverkoop zijn kasasperges trouwens een groot voordeel: de vollegrondsproductie levert enorme hoeveelheden in een korte periode op en dankzij de kasasperges kunnen we de consument daar al vooraf warm voor maken, zodat de vraag binnenkort groot genoeg is.

Voor meer informatie:
ZON
Venrayseweg 102
5928 RH Venlo
Tel: +31 77 323 9999
info@royalzon.com
www.royalzon.com

Publicatiedatum: