Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nu ook protestacties in Spanje: Vrachtwagens met groenten van de weg gehaald naar depot actievoerders

Tholen - Na de protestacties in Frankrijk en België is het nu prijs in Spanje. "We hebben de afgelopen 24 uur meerdere keren meegemaakt dat er trucks uit Marokko en Senegal door protesterende Spanjaarden aan de kant worden gezet", vertelt een Hollandse importeur. "De trucks worden opengemaakt en naar een lokaal depot van de actievoerders gereden, waar de koeling uitgaat en de deuren open. En dan is het nog maar de vraag of en wanneer ze de truck laten vertrekken."

"We hebben nu nog geen zicht of we deze zendingen überhaupt nog naar Nederland gaan krijgen. En dan blijft de vraag of we nog iets met de handel kunnen bij aankomst in Nederland. De koeling heeft immers een x-aantal uren uitgestaan. Los van de financiële impact krijgen we als gevolg van het stoppen van truck en de vertraging niet voldoende product binnen om alle klantorders 100% uit te leveren. We hopen dan ook dat dit heel snel gaat stoppen."