Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
om inzet van camera's in kassen uit te breiden

AgriData Innovations verzekert zich van investeringsronde

Met AI-gestuurde gewasmonitoring technologie voor kassen helpt AgriData Innovations telers hun teelt te verbeteren. Nu heeft het Nederlandse bedrijf opnieuw een vervolginvesteringsronde afgesloten met de bestaande investeerders. "Deze extra middelen stellen ons in staat om de markt expansie te versnellen en onze camerasystemen en computer vision software verder te ontwikkelen," zegt William Simmonds, die het bedrijf samen met Lucien Fesselet heeft opgericht. Volgens hen is dit nieuws een teken van het groeiende vertrouwen van de industrie in het vermogen van ADI om de tuinbouw te transformeren door middel van datagedreven inzichten.

Pim van Geest, William Simmonds en Anna Zsoldos op Fruit Logistica 2024

"Traditionele tuinbouwmethoden vertrouwen vaak op intuïtie en een handvol deskundige individuen. Dit leidt tot inefficiënties, potentiële verliezen en een uitdaging om op te schalen. ADI lost dit op door camerasystemen en AI-software te leveren die planteigenschappen in realtime vastleggen en analyseren," legt Pim van Geest uit.

Dit stelt telers in staat om teeltstrategieën te optimaliseren door inzicht te krijgen in de gezondheid van planten, groeisnelheden en mogelijke problemen zoals plagen en ziekten. Telers kunnen ook besparen op arbeidskosten, omdat tijdrovende taken zoals meten, tellen en scouten geautomatiseerd kunnen worden, waardoor er tijd vrijkomt voor andere belangrijke activiteiten. Bovendien kunnen oogstprognoses worden verbeterd, aangezien datagestuurde teelt betere opbrengsten en nauwkeurigere oogst voorspellingen mogelijk maakt.

In Europa stelt de technologie van ADI diverse telers in staat om datagedreven te telen, van sierbloemen producenten tot groentenveredelaars en operators van vertical farms die verse kruiden telen. Met deze nieuwe investering is ADI van plan zijn activiteiten uit te breiden. "We gaan extra ontwikkelaars aannemen om meer systemen te implementeren, de operatie op te schalen en uit te breiden naar nieuwe markten," zegt Pim. Dankzij deze nieuwe investeringsronde kan de ontwikkeling van de technologie worden versneld en kan het team hun AI- en beeldanalyse mogelijkheden uitbreiden om nieuwe toepassingen en voordelen voor telers en kwekers te ontsluiten.

Het is de missie van ADI om telers en veredelaars te voorzien van datagedreven tools voor duurzaam en efficiënt gewas management. William: "Deze investering draagt bij aan het realiseren van een revolutie in de tuinbouw en een toekomst creëren waarin elke teler kan profiteren van de kracht van camera's, computer vision en realtime inzichten."

Voor meer informatie:
AgriData Innovations
Molengraaffsingel 12
2629 JD, Delft
Tel: +31 (0)6 13295513
info@adinnovations.nl
www.agridatainnovations.nl

Publicatiedatum: